De feestweekposter.
De feestweekposter. (Foto: pr)

RKBS Christoffel viert 25-jarig bestaan

RKBS Christoffel bestaat 25 jaar. Dit wordt gevierd met een feestweek, die feestelijk wordt ingeluid op donderdag 25 mei en afgesloten op vrijdag 2 juni. Er vinden tal van leuke activiteiten plaats. 

Op 30 maart 1998 heeft RKBS Christoffel haar deuren voor het eerst geopend aan de Laan van Hoornwijck in Ypenburg. Het was een tijdelijk onderkomen. Op 17 april 1998 werd de officiële opening verricht door de wethouder van onderwijs van de gemeente Rijswijk, Ineke Thoral - Van Vliet. Het definitieve schoolgebouw aan de Madurolaan werd op 25 in juli 2002 opgeleverd. het werd in september 2002 als school in gebruik genomen. De Christoffel groeide mee met Ypenburg. Hierdoor was het schoolgebouw in de beginperiode niet groot genoeg.  Dit werd opgelost met dependances. In 2012 lukte het om de locatie op de Madurolaan dusdanig uit te breiden dat alle Christoffelleerlingen zich sinds dat jaar onder een dak bevinden. 

Trots

"Terugblikkend op de afgelopen 25 jaar zijn we trots op de ontwikkeling van de school en waar we nu staan", aldus adjunct-directeur Marieke Hovenga. "We hebben met elkaar een hoop bereikt en meegemaakt. De bouw van de schoolpleinen en de Smart Cubes waarin de kinderen fijn kunnen (samen)werken. Het bezoek van (toen nog) Prinses Maxima tijdens de Week van het Geld. Maar ook de moeilijke coronaperiode en het verlies van onze dierbare conciërge John. Het is fijn om te weten dat we elkaar zien en steunen in verdrietige tijden en in gelukkig voornamelijk mooie tijden. Het is echt een school om trots op te zijn en waar elke dag een fijn team klaar staat voor de kinderen. Onze 25-jarige verjaardag gaan we dan ook uitgebreid vieren want dat heeft iedereen verdiend!"

Programma

Donderdag 25 mei wordt de feestweek om 08.30 uur geopend. Tijdens de opening wordt onder andere het feestlogo onthuld. Tijdens de lunch worden de kinderen getrakteerd op een patatje. Alle kinderen blijven deze dag kosteloos over. In de middag komt Matthijs Vlaardingerbroek een, op het jubileum van de school toegeschreven voorstelling verzorgen voor de kinderen van de groepen 1 tot en met 4 en de groepen 5 tot en met 8. Vrijdag 26 mei bereiden de kinderen zich voor op een heuse circusvoorstelling die ze zelf verzorgen. Daarbij geholpen door echte circusartiesten. Woensdag 31 mei is er een filmvoorstelling. Donderdag 1 juni staat in het teken van Heel Christoffel bakt! Uit alle inzendingen wordt per klas de winnende cup cake gekozen. 

Reünie

Er is ook een reünie. Ben je een oud-leerling, oud-leerkracht of oud-MR/OR lid? Dan ben je op woensdag 31 mei van 16.30-18.00 uur van harte welkom.