Wie verdient de Piet Vink-prijs 2023?

Vrijwilligersprojecten of initiatieven die belangrijk zijn voor de Haagse samenleving en waarbij de bewoners zijn betrokken, kunnen in aanmerking komen voor de Piet Vink-prijs. 

De Vereniging van Oud-Gemeenteraadsleden van Den Haag reikt jaarlijks de Piet-Vink-prijs uit, vernoemd naar de voormalige Haagse wethouder Piet Vink (1927-2002). Het winnende project ontvangt 4.500 euro.
De prijs wordt dit jaar voor de achttiende keer uitgereikt. Winnaar van 2022 was de Stichting bewoners organisatie Leidschenveen ( BOL) met het project:
‘De huiskamer van Leidschenveen'.
Projecten kunnen worden aangemeld met een omschrijving van maximaal één A4'tje. Het project moet minimaal één jaar draaien en moet structureel van aard zijn. Er moet ook worden aangegeven wat er eventueel met het prijzengeld wordt gedaan. De prijs wordt uitgereikt tijdens de VOG-bijeenkomst die in november plaatsvindt.
Aanmelden van een project of initiatief die aan genoemde voorwaarden voldoet, kan tot 19 september. Dit kan bij de Vereniging van Oud-Gemeenteraadsleden p/a Griffie Gemeenteraad, Postbus 19157; 2500 CD Den Haag t.a.v. Mw. J. van der Salm. Of per e-mail: jolanda.vandersalm@denhaag.nl

Piet Vink

Als gemeenteraadslid (1964 -1970) en wethouder (1970 - 1986) voor jeugd, sport, recreatie en cultuur, heeft Piet Vink zich op bijzondere wijze ingezet voor de Haagse samenleving. Bij zijn afscheid van de actieve politiek in 1986 werd hij ereburger van Den Haag.