Verhoren raadsenquête Amare gestart

De verhoren van de enquêtecommissie Amare zijn maandag 20 februari gestart. In drie weken tijd worden politici, bestuurders en ambtenaren onder ede gehoord. De gemeenteraad wil zo achterhalen welke fouten er zijn gemaakt bij de totstandkoming en de bouw van het cultuurcomplex op het Spuiplein. Twee hoofdvragen staan tijdens de raadsenquête centraal: op basis van welke kaders zijn besluiten genomen en heeft de raad haar controlerende taak ingevuld? En op welke manier zijn dit soort grote projecten georganiseerd? In mei 2022 is de onderzoekscommissie gestart. Sindsdien heeft de commissie veel informatie opgevraagd en geanalyseerd. Ook zijn er ongeveer 80 interviews gehouden en hebben besloten verhoren plaatsgevonden. Tot en met 3 maart en van 20 maart tot en met 24 maart zijn er 2 openbare verhoren per dag. Deze verhoren starten om 10 uur en om 14 uur en zijn live te volgen in de raadzaal van het stadhuis of via de livestream op denhaag.nl/uitzendingenraad. Hier vindt men ook een lijst van personen die voor de enquêtecommissie moeten verschijnen.

Spreekuur wethouder Parbhudayal

Wie een vraag heeft voor stadsdeelwethouder Kavita Parbhudayal kan deze zelf aan haar stellen. Op vrijdag 17 maart houdt de wethouder van 10.30 tot 12.00 uur spreekuur in Wijkcentrum Piet Vink. Aanmelden voor een 10 minutengesprek kan door voor 3 maart een e-mail te sturen naar: leidschenveen-ypenburg@denhaag.nl. Vermeld naam, telefoonnummer en de vraag voor de wethouder.

Landzigt zoekt vrijwilligers voor NLdoet

Op 10 en 11 maart is NLdoet. Stadsboerderij Landzigt aan de Aristoteleslaan 143 doet mee op zaterdag 11 maart van 10.00 tot 15.30 uur. De boerderij zoekt nog vrijwilligers voor diverse klussen, zoals het opknappen van de dierenverblijven en het verwijderen van onkruid in de natuurspeeltuin. Verder moeten ook de  eerste zaden de grond in en is het  wormenhotel toe aan een schoonmaakbeurt. Aanmelden via NLdoet.nl