De rugby-afdeling van Hermes DVS heeft een open dag (Foto: PR)
De rugby-afdeling van Hermes DVS heeft een open dag (Foto: PR) (Foto: )

Kort sportnieuws uit Schiedam

Sport

Afscheidswedstrijd voor Yuri Nooteboom

Yuri Nooteboom maakte even een uitstapje naar Exceslior M, maar ervoor en erna was hij een vast waarde en sterkhouider bij VVK en na de fusie bij KethelSpaland. De inmiddels vader van een drieling gaat afscheid nemen van prestatievoetbal. Dat doet hij zaterdag 10 juni in een wedstrijd tussen het huidige eerste elftal en een team van oud-teamgenoten en coryfeeën uit Yuri’s voetbalverleden. De wedstrijd start omstreeks 11.30 uur.

Robert Clarijs terug bij KethelSpaland

Nieuw bij KethelSpaland is Robert Clarijs, die er het tweede elftal gaat trainen. Hij volgt er het duo Ed van Troost en Dennis Sala op, maar is al wel een bekend gezicht. Clarijs leidde er al eens de selectie en was daarna bij jeugdelftallen actief. Richard Scheerhorn wordt zijn assistent.

Kennismaken met rugby bij Hermes DVS

‘Ben je op zoek naar een leuke sport, waar plezier, het team, respect en sportiviteit voorop staat kom dan naar Hermes DVS’, vormt de aankondiging van de open dag van Hermes DVS rugby op zondag 11 juni. Bij de Schiedamse vereniging kunnen jongeren op sportpark Harga tussen 14.00 en 16.00 uur kennismaken met rugby. Aanmelden is niet nodig: “Gewoon komen”.

Judoka’s blijven scoren

Judoka’s van Sportinstituut Schiedam sluiten het ene na het andere toernooi met een schat aan prijzen af. Zo ook in het Limburgse Echt. Daar werden Destin Tekin, Joel van der Jagt Rodriques en Celil Uyar eerste. Sebastian Olsen én Danny Gommel bereikten zilver. Marijn Luesken, Josephine Manneken en Keano Rietdijk werden derde.

Bij SVV keert jeugdvoetbal terug

SVV heeft het enkele jaren zonder jeugdvoetbal moeten stellen, maar komend seizoen keert het terug. Dat is het effect van de samenwerking met voetbalschool Rising Star Football, dat zijn thuisbasis heeft op de velden van SVV in Harga.

Springwedstrijden

De turnverengingen Alliantie en Axia hebben zaterdag 10 juni springwedstrijden in de Margriethal. Er wordt in drie groepen geturnd: de eerste start om 9,30 uur, de tweede om 12.00 en de laatste om 14.00 uur 

AGENDA

VOETBAL – zat: Excelsior’20-GHVV’13,(14.30), Hermes DVS-Stompwijk’92 (14.30).

CRICKET(T20): zat Punjab-Excelsior’20, Grooen&Wit-Hermes DVS, VVV-Hermes DVS.

HANDBAL: woens Thurlede 19.30 DWS-Twist(d); zon WHC-Ventura(h), Cl.Civilislaan 12.05 Twist-DWS(h).

HONKBAL; zon Wombats-Schiedam, Zwaluwenlaan 14.30 Holy-PSV.

KORFBAL; zat Dijkvogels-Nexus, Wion-Twist.

SOFTBAL: woens Hellevoet Athletics-Schiedam(d); vrij 19.30 Holy-Vennep Flyers(h); maan Bijdorp 19.30 Schiedam-Red Lions(d).