Groen&Wit moet op de blaren zitten

Sport

Zoals werd verwacht heeft de cricketbond Groen&Wit hard aangepakt voor het weglopen bij hun uitwedstrijd tegen Hermes DVS. De heren bestreden arbitrale beslissingen en hielden het in de 19e over (met een battend Hermes DVS op 110-2) voor gezien.

De wedstrijd wordt niet uit- of overgespeeld. De strafsprekers hebben Hermes DVS als winnaar aangewezen. Het tilt de lichtblauwen naar de met Quick gedeelde eerste plaats van de hoofdklasse. Dankzij een betere runrate is het nu lijstaanvoerder. Die positie heeft Hermes DVS te danken aan Bloemendaal, dat Quick op de slotdag van de reguliere competitie een pijnlijke nederlaag (115-211) toebracht.

Groen&Wit hangt verder onheil boven het hoofd. De arbiters hebben namelijk aangifte gedaan bij de tuchtcommissie. Ze stellen, dat de Haarlemmers tot tweemaal toe is uitgelegd, wat voor hen de consequenties van het weglopen zouden zijn. Daar is niet naar geluisterd. .

Vijf weekenden T-20

Excelsior’20 en Hermes DVS begonnen in het afgelopen weekend aan het T20-toernooi.  Dat leverde de topklasser tegen HCC verlies en tegen Salland winst op. Tegen HCC maakten de Schiedammers hun 20 overs vol met 155/8. De Haagse tegenstander bereikte in de 19e over 156/1. Later op de dag ging Salland op 136 all out en batte Excelsior’20 naar de winnende 137/2. Van dat totaal nam Roel Verhagen 62 runs voor zijn rekening en Tim Etman 50.

Hermes DVS maakte korte metten met Bloemendaal. Op Harga sloegen de lichtblauwen zich naar 213/1. De bezoekers kwamen niet verder dan 113/7..