Rijnmond Hoogvliet Sport liet Excelsior'20 weinig ruimte om na de pauze de 2-2 om te zetten in winst. De sporadische kansen waren niet aan de Schiedammers besteed. (Foto: UWM)
Rijnmond Hoogvliet Sport liet Excelsior'20 weinig ruimte om na de pauze de 2-2 om te zetten in winst. De sporadische kansen waren niet aan de Schiedammers besteed. (Foto: UWM)

Excelsior’20 schiet tekort in Hoogvliet

Sport

De bloemen, die na de reguliere speeltijd bij de kleedkamers stonden waren niet voor Excelsior’20. Dat verliet met gebogen hoofd de piste, terwijl het al gedegradeerde Rijnmond/Hoogvliet Sport na de 2-2 de muziek op geluidssterkte tien zette en aan een feestje begon.

DOOR GERARD S. VERVER

Voor Excelsior’20 betekende de bij de rust al bereikte eindstand een veroordeling tot de nacompetitie met een terugkeer naar de vierde klasse als mogelijk eindresultaat. En dat, terwijl het VDL van stadgenoot Henk Salari de helpende hand toestak en DVO’32, dat na een Schiedamse driepunter zou zijn opgezadeld met de nacompetitie, met 1-0 klopte. Die driepunter kwam er niet. Drie kwartier had de Thurlede-ploeg om dat voor elkaar te boksen en daarmee rustig aan de zomerstop te beginnen. Het heilige vuur ontbrak, terwijl voorin de kracht, scherpte, geloof en afronding ontbrak. Trainer Jaco Verhoev kon ook niet anders doen dan erkennen, dat Rijnmond/H de sportieve plicht deed: “Zij deden er alles aan om ons niet te laten winnen. Vierden zelfs hun doelpunten alsof ze kampioen werden.  Desondanks kregen wij voldoende kansen om dat ene belangrijke en verlossende doelpunt te maken. Alleen leverde het niks op.”

Ook aanvoerder Bob van der Waa baalde. En flink ook. De pijn was van zijn gezicht af te lezen. Hij banjerde na afloop wat rond het kleedgebouw. “We zijn by far de bovenliggende partij en krijgen vijf, zes honderd procent kansen. Niemand schiet er één binnen.” Maar er zit hem nog wat dwars. “Ik kom hier om te winnen. Ga er voor honderd procent voor. Dat zag ik niet bij iedereen. Zal wel iets met een generatieverschil te maken hebben.“

Excelsior’20 opent de nacompetitie op zaterdag 10 juni in Thurlede tegen de winnaar van Rotterdam United-GHVV’13