Century-man Ingram slaat weer toe

Lorenzo Ingram is weer helemaal in goede doen. Hij leverde maandag met 114 voor de tweede maal een century af, maar werd door Excelsior’20 opnieuw niet beloond met de eindzege.

Liep het eerder na zijn 103 tegen HBS verkeerd en dus met een nederlaag af, maandag ging ACC met 253/3 over het totaal van Excelsior’20 (252/7) heen en leverde Ingrams century geen rendement op. Grote plaaggeest voor de Schiedamse elf was Amsterdammer Heino Kuhn, die na elfmaal vier en eenmaal 6 op 120 finishte. De overwinning bezorgde ACC een plaats in de kampioens-play-offs. Excelsior’20, dat zaterdag ook van Punjab verloor (245/7-241/9), is veroordeeld tot de degradatie-playoffs. Daarin treft het VRA, HBS en Salland.

Groen&Wit loopt weg

Omdat Groen&Wit zich zaterdag tekort gedaan voelde door de arbitrage hield het Amsterdamse elftal het na achttien overs voor gezien en liet Hermes DVS verbijsterd achter. De thuisploeg was op dat moment op 118/2 beland. Daarvan kwamen 63 runs op naam van Ralph Elenbaas. Maandagavond was nog niet bekend wat de bond met deze gestaakte wedstrijd gaat doen. Op tweede Pinksterdag klopte Hermes DVS in Haarlem Rood en Wit. De Noord-Hollanders gingen op 217 allout, waarna de lichtblauwen in de 46e over na het verlies van vijf wickets 218 bereikten. Olivier Elenbaas, die viermaal een zes scoorde) en Sebastiaan Braat waren met 56 en 54 de topscorers. Hermes DVS plaatste zich, hoe de Groen&Wit-affaire ook afloopt, voor de kampioens-play-offs.

Omdat nu eerst het T20-toernooi gespeeld wordt, ligt de reguliere competitie tot begin juli stil.