Kinderen struinen door de boeken in de Kansenfabriek.
Kinderen struinen door de boeken in de Kansenfabriek. (Foto: De Bibliotheek Schiedam)

Bibliotheek in Kansenfabriek in Nieuwland open

De Bibliotheek Schiedam heeft haar nieuwe locatie in de Kansenfabriek, gelegen aan de Meesterstraat 40 naast de Wereldschool, op woensdag 24 mei weer geopend. Vanaf nu kunnen bewoners uit de wijk Nieuwland elke woensdag tussen 12.00 en 16.00 uur weer genieten van de faciliteiten zoals het lenen en retourneren van boeken, lezen of zelfs huiswerk maken. De boekencollectie in de Kansenfabriek is voornamelijk gericht op kinderen van 0-12 jaar, evenals hun ouders. Om een veilige en verrijkende ervaring te garanderen, wordt verwacht dat kinderen jonger dan 6 jaar vergezeld worden door een volwassene tijdens hun bezoek aan de bibliotheek in de Kansenfabriek. Elke woensdagmiddag zal er een bibliothecaris aanwezig zijn om advies en tips te geven.
De Kansenfabriek is een inspirerende plek in Nieuwland waar mensen de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen. Verschillende initiatieven die zich richten op taalverwerving en basisvaardigheden hebben hier een thuis gevonden.
Samen met Stichting Aanzet zal de Bibliotheek Schiedam op maandagochtend een meertalige voorleessessie organiseren in de bibliotheeklocatie aan de Meesterstraat. Ouders zijn van harte welkom om samen met hun peuters (tot 4 jaar) deel te nemen aan deze activiteit. De sessie begint na het begin van de schooldag, rond 08.45 uur.
Tot slot wordt er onderzocht of er op korte termijn een taalcafé in de Kansenfabriek kan worden georganiseerd. Dit zou een uitstekende gelegenheid bieden voor mensen om elkaar te ontmoeten en hun taalvaardigheden te oefenen.