Humanitas een prachtige organisatie die gedragen wordt door vrijwilligers.
Humanitas een prachtige organisatie die gedragen wordt door vrijwilligers. (Foto: ANNEKE HYMMEN)

Vrijwilligers zijn het cement van onze samenleving

Sandra van Rijnbach stopt als voorzitter van Humanitas Zaanstreek-Waterland. Haar mooiste momenten als voorzitter ervaarde ze als de coördinatoren vertelden over de activiteiten van de afdeling. De persoonlijke verhalen waren soms schrijnend, maar vooral ontroerend. 

Ontroerend door het effect van de schijnbaar kleine bijdrage van de aanwezigheid en hulp van de vrijwilligers; ‘Wat fijn dat je mij geholpen hebt, nu snap ik het weer’. ‘Zonder de steun van de vrijwilliger had ik het niet voor elkaar gekregen’.

Een beetje mooier

Humanitas, zo vertelt Sandra, is een prachtige organisatie die gedragen wordt door vrijwilligers. Vrijwilligers zijn het cement van onze samenleving. In heel veel gevallen zorgen zij ervoor dat de samenleving overeind blijft. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Deze situatie kan zijn op het gebied van eenzaamheid, verlies, opvoeden, opgroeien en Thuisadministratie. 

Zo helpen zij het leven van heel veel mensen net een beetje mooier maken. Hun betrokkenheid is bewonderenswaardig.

Vrijwilliger zijn levert veel op

Zoals elke vereniging heeft ook Humanitas Zaanstreek-Waterland ruimte voor nieuwe vrijwilligers. De afdeling is op zoek naar meerdere bestuursleden, coördinatoren en vrijwilligers. Sandra hoopt op nieuwe aanwas, want vrijwilliger zijn levert veel op. Naast de voldoening kan het vrijwilligerswerk ook bijdragen aan nieuwe kennis en ervaringen vanuit de trainingen en intervisiebijeenkomsten. Die kun je meenemen in je werk en vrije tijd.

Neem contact met ons op 

Door het vertrek van Sandra is de afdeling op zoek naar een nieuwe voorzitter en bestuursleden, bij voorkeur uit Purmerend en omgeving of de Zaanstreek. Iemand met bestuurlijke ervaring of die dat zou willen opdoen. Sandra: ‘De afdeling verdient een voorzitter die alle energie en tijd in de bestuurswerkzaamheden kan stoppen. Verbinding met onze coördinatoren en vrijwilligers is prioriteit, als ook het ambassadeurschap en netwerken in de regio. Humanitas Zaanstreek-Waterland moet meer op de kaart komen!’ 

Bent u geïnteresseerd in wat Humanitas doet of wat u zou kunnen doen bij Humanitas. Kijk op www.humanitas.nl/zaanstreek-waterland of bel met Peter Okker, tel.06- 22540187.