Erik Voorbraak.
Erik Voorbraak. (Foto: aangeleverd)

"Geen ervaring in de zorg, wel levenservaring"

Erik Voorbraak is cliëntbegeleider op locatie Schar in Schagen. Tot vijf jaar geleden was Erik nog assistent bedrijfsleider bij een supermarkt. “Ik had totaal geen zorgervaring toen ik begon, maar wel levenservaring. Dat kun je doorgeven.”

Erik: "Op mijn 50e zat ik weer in de schoolbanken. Voor het eerst, sinds ik de middelbare school verliet. Ik had alleen mijn veterstrikdiploma, ben op mijn 15e fulltime gaan werken en heb in de praktijk geleerd en opleidingen erbij gedaan. Maar voor de switch naar de zorg ben ik aan de studie gegaan. Het was een hele goede stap. Ik ga niet meer met tegenzin naar mijn werk, maar geniet ervan.”

De jongeren zijn tussen de 14 en 22 jaar oud en heel divers. "Ze kunnen elkaar spanning geven, soms draait het even helemaal niet. Als de een bijvoorbeeld lawaaiig is, kan de ander niet slapen. Maar elke dag is een nieuwe dag, dan beginnen we met een schone lei. Ik werkte eerder op een rustige groep, bij een andere organisatie. Dat was niet mijn ding, ik wil bezig zijn.”


Erik: “Ik hoop hier nog lang met plezier te werken. Het mooie aan begeleider zijn is, dat je het op je eigen manier invult. Iedereen is anders en heeft zijn eigen betere en mindere punten. In combinatie met je collega’s ben je samen een goed team. Ik heb best een en ander meegemaakt in mijn 55 jaar. Met die ervaring kan ik deze jongeren een zetje geven.”


Ook werken bij Prinsenstichting? Kijk voor onze vacatures op www.werkenbijprinsenstichting.nl