De Kameleon meert aan bij Theater Castellum.
De Kameleon meert aan bij Theater Castellum. (Foto: Castellum / Luuk Poorthuis)

De Kameleon meert aan bij Theater Castellum

ALPHEN - Wie kent ze niet? De heldentweeling Sietse en Hielke Klinkhamer met het weergaloze sloepje De Kameleon, dat sneller dan het licht scheert over de Friese plassen. Na maar liefst zo'n 60 boeken en vier films varen ze nu de Nederlandse theaters in met de musical ‘De Schippers van de Kameleon.’ Op vrijdag 27 januari meren ze aan bij Theater Castellum.

Alfred van den Heuvel speelt de hoofdrol van de niet te vertrouwen dirigent Antonius Demesmaeker. Hij wil zogenaamd een orkest beginnen, alleen is muziek al een hele tijd verboden in de boerengemeente. Waar hij werkelijk op uit is, is een mysterie dat de tweeling moet ontrafelen.

Fantasierijke, vrolijke show

"Het levert een hele hoop kolderieke en hilarische situaties op. Niet alleen voor kinderen,” denkt regisseur Robin van den Heuvel. “Ook volwassenen gaan heel veel lol beleven aan deze versie van De Kameleon. Je kijkt je ogen uit en met de muziek van Jeroen Sleyfer en Fons Merkies dans je als het ware van het ene nummer naar de andere sketch. Van de klassieke personages leer je trekjes kennen die je niet hebt gezien in de films. Agent Zwart en zijn fluitje dat een eigen leven leidt... Gerben die zo van kaas houdt dat hij helemaal niet meer op andere liefde uit is. En Hielke en Sietse die groeien naar de eerste vorm van volwassenheid.”

Volgens producente Gerda van Roshum “is alleen het decor al een feestje om naar te kijken. Alsof je vanuit een vliegtuig naar het mooie Friese land kijkt...” Alfred van den Heuvel: "Ik weet zeker dat ons plezier zal afstralen op het publiek, jong en oud. Dit is een feestje voor de hele schouwburg en iedereen die zich daarin bevindt.”

Tickets

De Schippers van de Kameleon (6+) is om 19.30 uur te zien in Castellum in Alphen. Kaarten zijn te koop via www.theatercastellum.nl.