Vanaf woensdag 11 januari kan men in sporthal De Plataan in Boskoop een corona herhaalprik halen. Info: www.ggdhm.nl/coronavaccinatie.
Vanaf woensdag 11 januari kan men in sporthal De Plataan in Boskoop een corona herhaalprik halen. Info: www.ggdhm.nl/coronavaccinatie. (Foto: GGD Hollands Midden/Rob van Dullemen)

Herhaalprik corona wekelijks in sporthal De Plataan in Boskoop

BOSKOOP - In sporthal De Plataan in Boskoop kunnen inwoners vanaf vandaag, woensdag 11 januari, een corona herhaalprik halen. Dit is ook mogelijk op 18 en 25 januari en 1 februari. Inwoners kunnen op alle data tussen 10.00 en 14.00 uur een herhaalprik halen. "Je kunt zonder afspraak binnenlopen op deze tijdelijke pop-up vaccinatielocatie van Hecht GGD Hollands Midden aan de Snijdelwijklaan 2."

"Je kunt een herhaalprik krijgen als je 12 jaar of ouder bent en de basisserie coronaprikken hebt afgerond", legt GGD Hollands Midden uit. "Bovendien moet het minimaal drie maanden geleden zijn dat je de laatste coronaprik of coronabesmetting had. Heb je na 19 september 2022 al een herhaalprik gekregen? Dan kan je niet nog een herhaalprik halen bij de GGD. Je bent dan al voldoende beschermd."

"Voor de herhaalprik worden vernieuwde mRNA-vaccins gebruikt die tegen meerdere varianten van het coronavirus beschermen, waaronder de omikronvariant. De herhaalprik geeft het immuunsysteem een oppepper en brengt daarmee de bescherming tegen het coronavirus weer op peil. Dat is extra belangrijk voor 60-plussers en anderen die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik krijgen. Zij lopen een hoger risico om ernstig ziek te worden door corona, omdat hun immuunsysteem minder goed werkt. Ook zorgmedewerkers wordt een herhaalprik aangeraden; om zichzelf te beschermen en de kwetsbaren voor wie zij zorgen", stelt de GGD.

"Voor wie niet tot deze risico- of beroepsgroep behoort, is een herhaalprik ook nuttig. De herhaalprik verkleint de kans om anderen te besmetten en op langdurige klachten na een coronabesmetting."