Donderdag 12 januari wordt het Repair Café gehouden in Kringloopwinkel Hazerswoude.
Donderdag 12 januari wordt het Repair Café gehouden in Kringloopwinkel Hazerswoude. (Foto: Stichting Kringloop Alphen)

Apparaat aan z'n eindje? Kom naar Repair Café

HAZERSWOUDE - "Wat doet u met spullen die er duidelijk geen zin meer in hebben? Weggooien? Mooi niet! Elke tweede donderdag van de maand houdt Kringloopwinkel Hazerswoude het Repair Café. Samen met onze vrijwilligers zorgt u ervoor dat uw spullen misschien weer een jaartje mee kunnen."

Bezoekers kunnen met allerhande spullen 'met een kwaaltje' terecht bij het Repair Café van Stichting Kringloop Alphen. "Denk bijvoorbeeld aan elektrische apparaten die het niet meer doen, fietsen met een lekke band en klokken die niet meer lopen."

Elke tweede donderdag van de maand, met uitzondering van juli, augustus en december, zitten tussen 10.00 en 12.00 uur aan de Rijndijk 53a (tegenover de Scheepjeskerk) handige vrijwilligers klaar met advies en een kopje koffie. "Neem uw te repareren item mee en probeer het samen met hen een langere levensduur te geven."

Men kan er terecht met allerhande spullen 'met een kwaaltje'

"Gereedschap wordt gratis ter beschikking gesteld", aldus de Stichting Kringloop Alphen.

"Om alles in goede banen te leiden, wordt er gebruik gemaakt van volgnummers. U kunt zich hiervoor melden bij de kassa. De activiteiten binnen het Repair Café zullen zich beperken tot eenvoudige klusjes, dit vergroot de kans dat iedereen die zich meldt, ook daadwerkelijk aan de beurt komt."

Meer weten over Kringloopwinkel Hazerswoude? Meer informatie is te vinden op de website www.kringloophazerswoude.nl. Meer informatie over Repair Cafés is te vinden via www.repaircafe.nl.