Het WK voetbal was een groot succes volgens Thomas Runhart.
Het WK voetbal was een groot succes volgens Thomas Runhart. (Foto: Aangeleverd Thomas Runhart)

Thomas Runhart van de Esports Game Arena blikt terug en kijkt vooruit

ALPHEN - Eigenaar Thomas Runhart van de Esports Game Arena in Alphen kijkt tevreden terug op het afgelopen jaar. "Waar we het jaar nog volledig gesloten begonnen met alleen onze Game Mania Zone open, zijn we het jaar bomvol geëindigd met bezoekers, uitjes en evenementen." Ook dit jaar heeft hij naar eigen zeggen weer veel in petto.

"Afgelopen jaar hebben Pc's een upgrade gehad van ScreenOn, er zijn extra spelcomputers, bordspellen, pooltafels en dartborden. Er zijn nu zelfs 3 racingseats en binnenkort een volledig nieuwe VR ervaring. Qua evenementen was het WK Super Mario Kart in de zomer weer één groot feest", begint hij te vertellen. "Ook mochten we een mega Lan Party organiseren in Ahoy tijdens Rotterdam Games Week. Maar verder zijn er ook vele andere toernooien geweest, influencer meet-ups, karaoke en pubquizzen. Het WK voetbal trok zelfs zoveel mensen dat de deuren bijna openbarstten."

Schreeuw

Eén van de best bezochte area's op de locatie is momenteel de Trust Playground. "Elke avond komt er wel een schreeuw achter de Pc's vandaan wanneer iemand net niet wint tijdens een potje Warzone. Maar hoe tof is het als je de gear van Trust Gaming ook thuis kan gebruiken? Wanneer jij langkomst in onze Trust Playground, hier een foto maakt en deze deelt op Instagram met de #TrustPlayground en @trustgamingbenelux + @esportsgamearena tagged, maak jij kans op een dik Trust Gaming prijzenpakket", aldus Runhart.

Deze maand keert de welbekende pubquiz terug in een nieuw jasje. "Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen, maar elke maand staat er een ander thema centraal met onze quiz. Dit jaar gooien we er een competitief sausje overheen en hebben we niet één, maar twee pubquizzen per maand. Geen zorgen, de themaquiz blijft gewoon voor gezelligheid en leuke prijzen, maar elke eerste van de maand komt er een "competitie-editie" langs."

'Natuurlijk laten we de karaoke niet voorbij gaan dit jaar'

Karaoke

Runhart vervolgt met een meezingevenement: "Natuurlijk laten we de karaoke niet voorbij gaan dit jaar. Ook met maar liefst twee edities per maand. Naast de standaard karaoke hebben we nu ook thema avonden. 27 januari is dat vanaf 21.00 uur. Neem het hele gezin mee om er een echt feestje van te maken. En echte vrienden zijn ook familie toch? We vergeten ook zeker de jongere zangtalenten niet, want speciaal daarvoor hebben we van van 18.00 tot 21.00 uur Junior karaoke. En papa en mama mogen zeker een liedje meezingen. Vooraf kun je ook gezellig friet, hamburgers en pizza komen eten."

Racing Zone

Er staan verder drie mooie racingseats klaar om je een unieke race-ervaring te bieden. Met totaal drie personen kan je tegelijk racen. "Je mag natuurlijk wel eerst even oefenen voordat je tegen je vrienden gaat spelen."

Ook nieuw op de woensdagavond is Partygame Wednesday. "Als je wel eens bij ons langs bent geweest, weet je dat we een grote kast vol bordspellen hebben, maar ook genoeg digitale partygames op diverse consoles. Deze avond selecteren wij de leukste partygames waarmee jullie aan de slag kunnen. Gezellig met je familie en vrienden of kom alleen en leer nieuwe mensen kennen. Dus als jij even een avondje niks te doen hebt en het leven wat spannender wilt maken, dan zou ik zeker even langskomen."

Omdat de inflatie er bij jongeren extra hard inhakt, introduceert Runhart een dag speciaal voor studenten. Elke dinsdag krijgen studenten op vertoon van een studentenpas 50 procent korting op gamen. "Hoe vet is dat? Kom dus lekker goedkoop pc gamen, chill op de bank console gamen of racen in een van onze racingseats."