De cast van de grote voorstelling van Productiehuis Alphen is nog niet compleet. Op 15 januari zijn er audities.
De cast van de grote voorstelling van Productiehuis Alphen is nog niet compleet. Op 15 januari zijn er audities. (Foto: Productiehuis Alphen)

Productiehuis Alphen houdt audities

ALPHEN - Voor de volwassen spelers van ‘Bij de revue’ zijn de repetities al weken geleden begonnen. Toch is de cast van de grote voorstelling van Productiehuis Alphen (PA) nog niet compleet. Er mogen ook kinderen in de leeftijd van 8 tot 17 meedoen en die kunnen zondag 15 januari in Parkvilla auditie komen doen. 

Bij de revue is PA’s eigen vertaling van de iconische televisieserie ‘Moeder ik wil bij de revue’. "De voorstelling wordt geen musical maar een theaterstuk met showelementen, waaronder zang en dans. De jonge Bob uit Aarlanderveen droomt van het theater. Ter ere van het goednieuwe Parktheater in Alphen aan den Rijn wordt aan een revue gewerkt. Zijn moeder wil niet dat hij daarheen gaat. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan." 

Derde lustrum

Productiehuis Alphen was al voor de coronapandemie met deze voorstelling bezig, 'maar in september kan het stuk ter ere van het derde lustrum dan eindelijk gespeeld worden'. "PA kan dit omvangrijke project onder andere realiseren dankzij financiële steun van het Prins Bernhard cultuurfonds en Fonds Alphen e.o." Ouders van kinderen die interesse hebben, kunnen zich via de website van PA opgeven: www.productiehuisalphen.nl

"Maar PA doet meer. In mei speelt Productiehuis Alphen ook altijd een voorstelling die te maken heeft met herdenken en geschiedenis. Dit keer wordt een heel andere kant van de oorlog belicht. Wie wil instappen kan zich via de website aanmelden. Er wordt in korte tijd hard gewerkt. Denk aan twee repetitieavonden per week." Meer informatie via: www.productiehuisalphen.nl of via e-mail: info@productiehuisalphen.nl.