Jeroen Dijkhuizen toont zijn werken

WADDINXVEEN/REGIO - In de vitrines aan de buiten- en binnenkant van Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen is in januari en februari het werk van Jeroen Dijkhuizen te bezichtigen. 

Jeroen Dijkhuizen heeft als leraar Beeldende Vorming tientallen jaren lesgegeven aan De Wadde en het Coenecoop College. Hij studeerde aan de kunstacademies van Rotterdam en Amersfoort en aan de Vakschool in Schoonhoven. Zijn eerste glas-in-loodraam maakte hij voor een 11e eeuws kerkje in Bancigny, Noord-Frankrijk. Het kerkje werd toen gerestaureerd door studenten van de Academie Amersfoort. Na het plaatsen van het eerste raam in 1988, werd hij door de Franse prefect gevraagd de andere ramen ook te maken. Elk jaar, op de zolder van zijn huis in Waddinxveen, ontstond een nieuw raam. Tijdens Pinksteren werd dit raam geplaatst met behulp van goede vrienden. In 1992 was het project voltooid en werden de ramen ingezegend. Er was een groot feest met vrienden, familie en de dorpsbewoners. Inmiddels was de opdracht voor een raam in de Ontmoetingskerk al binnen. Het werd het 12 meter lange raam ‘De Schepping', daarna het hoge raam met de titel ‘Het Offer'. 

Altijd bezig

Jeroen Dijkhuizen noemt zichzelf geen kunstenaar, maar hij is naar eigen zeggen wel altijd bezig op allerlei gebied. Sieraden, keramiek, aquarellen van zijn geliefde vakantiebestemming Frankrijk. Sinds een jaar of vijf heeft het project van De Groene Kathedraal in Hazerswoude zijn volledige aandacht. Samen met de eigenaar Tom van Dijk maakt hij plannen voor de tuinen, gebouwen en glasversiering. Verder heeft Dijkhuizen vele glas-in-loodramen in opdracht van particulieren ontworpen, gemaakt of gerestaureerd.