Informatie over de zwemwaterkwaliteit
Informatie over de zwemwaterkwaliteit (Foto: Stock)

Zwemwater

REGIO - Het zwemwaterseizoen is op 1 mei van start gegaan en duurt tot 1 oktober. Tijdens het zwemwaterseizoen controleren de zwemwaterinspecteurs van de ODMH - Omgevingsdienst Midden-Holland - de officiële zwemwaterlocaties in Zuid-Holland op veiligheid, hygiëne en visuele zwemwaterkwaliteit.

Informatie over de zwemwaterkwaliteit van de officiële zwemwaterlocaties in Zuid-Holland is te vinden via de website www.zwemwater.nl. "Hier staat de actuele informatie over alle officiële zwemwaterlocaties in Nederland. Via een kaartje kun je inzoomen op een zwemwaterlocatie. Per locatie is er informatie over de aanwezige voorzieningen bij die locatie én welke maatregelen eventueel gelden", aldus de provincie Zuid-Holland.

Informatie over de zwemwaterlocaties is ook te verkrijgen via de Zwemwaterapp. 

Informatie

Ook de zwemwatertelefoon Zuid-Holland, 0800-9036, geeft informatie en is dagelijks bereikbaar van 09.00 tot 16.30 uur. "Gezondheidsklachten kunnen ook gemeld worden via dit nummer. Vragen over de veiligheid, zwemwaterkwaliteit en hygiëne van de officiële zwemwaterlocaties in Zuid-Holland kun je ook stellen via zwemwater@odmh.nl. En als de ODMH maatregelen treft, dan twitteren wij die via @ODMH_Zwemwater." 

Daarnaast is er informatie te vinden op de blauwe informatieborden die staan bij alle officiële zwemwaterlocaties.

"Zwemmen in de grote rivieren en in kanalen kan levensgevaarlijk zijn vanwege stroming en scheepvaart, het is ook verboden", stelt de provincie.

"De ODMH adviseert om uitsluitend in de officiële zwemwaterlocaties te zwemmen omdat alleen deze locaties gecontroleerd worden."

In de krant

ALPHEN - U gaat wat organiseren en u wilt dat werkelijk iedereen daar in de regio van weet? Dan stuurt u uw persbericht naar de redactie van de Gouwe Koerier redactie.gwk@rodi.nl.. Op onze site kunt u uw agendabericht zelf plaatsen.