Hoe ga je als ouder om met het media gebruik van je kind?
Hoe ga je als ouder om met het media gebruik van je kind? (Foto: )

Webinar Kind en media

Regio - Veel ouders zijn bezorgd over het gebruik van beeldschermen en online media door hun kinderen. Ze ervaren dat het opvoeden hierdoor moeilijker is geworden. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert daarom binnenkort de webinar Kind en media voor ouders van kinderen van 4 tot en met 8 jaar en 9 tot en met 12 jaar.

Wat doen kinderen op de computer? Zijn ze wel veilig? Hoe lang mogen kinderen eigenlijk spelen op hun telefoon of tablet, wat past bij de leeftijd? Veel ouders zijn bezorgd over het gebruik van beeldschermen en online media door hun kinderen.
Tijdens deze avond wordt er in gegaan op de voor- en nadelen van het gebruik van beeldschermen en online media door kinderen. Je krijgt tips hoe je je kind mediawijs opvoedt.

Er worden twee aparte webinars gegeven. De online webinar ‘Kind en media’ is er speciaal voor ouders van kinderen van 4 tot en met 8 jaar op maandag 5 juni van 20.00 tot 21.30 uur. Voor ouders van kinderen van 9 tot en met 12 jaar vindt de webinar plaats op dinsdag 13 juni van 20.00 tot 21.30 uur. Deelname bedraagt €5,- per persoon. De webinars worden verzorgd door een mediacoach van de Bibliotheek de Groene Venen en een medewerker van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Voor aanmelden en meer informatie ga naar de website: www.cjgcursus.nl.