Rotary pubquiz groot succes
Rotary pubquiz groot succes (Foto: aangeleverd)

Rotary Pubquiz 2023 succes met grote opbrengst

ROELOFSARENDSVEEN - 52 team met 208 enthousiaste ‘kwissers’, 60 uitdagende vragen, ruim 40 vrijwilligers en een sfeervol ingerichte HAL60 in Roelofarendsveen. Dat waren de ingrediënten die de 4e Pubquiz van Rotary Roelofarendsveen begin mei tot een groot succes maakten.

De teams speelden voor de eer, drie mooie prijzen en voor Wij Presenteert. De netto-opbrengst van de Rotary Pubquiz komt dit jaar namelijk ten goede aan deze stichting die inwoners van de gemeente Kaag en Braassem (en daarbuiten) ieder jaar weer een zeer divers aanbod aan theatervoorstellingen aanbiedt.


Onder leiding van de twee vlotte presentatoren ontspon zich een spannende strijd om de winst. De vragen waren onderverdeeld in zes kenniscategorieën en varieerden van makkelijk tot zeer moeilijk. Mede hierdoor bleef de uitslag tot het einde onvoorspelbaar en bedroegen de onderlinge verschillen tussen de drie winnende teams slechts 1 punt. Team Joost mocht zich uiteindelijk tot winnaar laten kronen, op de voet gevolgd door King of the Bongabong en Elckerlyc 1.

Menig ‘verliezer’ van de Pubquiz ging toch nog met prijzen naar huis

De deelnemers konden op het einde van de avond nog deelnemen aan een loterij voor het goede doel. De trekking werd op deskundige en hilarisch manier uitgevoerd door Bep en Toos, de toiletdames van dienst. Ook werden er dozen wijn verkocht. Zo ging ook menig ‘verliezer’ van de Pubquiz toch nog met prijzen naar huis.

Bekendmaking

De netto-opbrengst van de pubquiz wordt door Wij Presenteert specifiek gebruikt voor de organisatie van het festival Kijk in de Wijk. De opbrengst van de wijnverkoop komt ten goede aan de slachtoffers van de aardbeving in Noord-Syrië. Op hoeveel financiële ondersteuning beide goede doelen kunnen rekenen, wordt binnenkort door Rotary Roelofarendsveen bekendgemaakt.