De Vergulde Wagen
De Vergulde Wagen (Foto: )

Activiteiten Historische Vereniging Alphen

Alphen - Op zaterdag 3 juni gaat om 11.00 uur weer een van de stadsgidsen met u op pad met een verhaal bij de route door het centrum over de historie van Alphen aan den Rijn vanaf de Romeinse tijd. 

Er wordt ook o.a. een bezoek gebracht aan de voormalige synagoge in de Samuel Aardewerksteeg. Aanmelden mag, maar is niet verplicht, via deverguldewagen@hetnet.nl of telefonisch op 0172-433082 of 0172-475265. Vertrek- en eindpunt van de route, met koffie of thee, is bij De Vergulde Wagen, Van Boetzelaerstraat 48. In De Vergulde Wagen is een interessante expositie ingericht over de Hooftstraat.

Werkgroep Genealogie

Een week later op zaterdag 10 juni kunt u weer een duik nemen in uw eigen verborgen verleden tijdens een Inloopmiddag stamboomonderzoek. Vanaf 13 uur ontvangt de Werkgroep Genealogie liefhebbers om hen op weg te helpen bij het zoeken naar voorouders en hoe zij leefden, welk werk zij deden. Maar ook voor andere vragen over uw onderzoek bent u natuurlijk welkom in De Vergulde Wagen. Aanmelden om zeker te zijn van een plek kan via e-mail deverguldewagen@hetnet.nl


Kijk voor meer activiteiten van de Historische Vereniging op de website: www.histveralphenadrijn.nl