De aftrap van het eerste Tuinpad Rijneveld seizoen 2023 in Boskoop vindt plaats op zaterdag 25 maart.
De aftrap van het eerste Tuinpad Rijneveld seizoen 2023 in Boskoop vindt plaats op zaterdag 25 maart. (Foto: PR)

Tuinpad Rijneveld gaat weer van start

BOSKOOP - De aftrap van het eerste Tuinpad Rijneveld seizoen 2023 in Boskoop vindt plaats op zaterdag 25 maart. "De eerste in een rij van acht prachtige dagen die bezoekers kunnen beleven op elke laatste zaterdag van de maand van maart tot en met oktober met verschillende attracties en onderwerpen. Maart staat in het teken van de biodiversiteit." 

"Cor van Gelderen laat je tijdens een rondleiding de biodiversiteit zien bij Plantentuin Esveld. Allerlei tips en trics kom je te weten door het bijwonen van bijzondere lezingen van onder andere Margreth Hop waarbij zij haar expertise met je deelt."

"Zij onderzoekt wat planten doen voor het ecosysteem. Kwaliteiten als het produceren van voedsel, zuurstof en het filteren van fijnstof en het opnemen van CO2 uit de lucht."

"Door de biodiversiteit te vergroten zorgen wij samen voor een perfecte klimaatadaptatie. Elke tuin, groot of klein, is geschikt voor biodiversiteit."

Flora en fauna

"Het zal er alleen maar kleurrijker van worden. Of je nu gaat voor de flora of de fauna. Het aanbod is groot en divers." 

"Zoals gewoonlijk kan er gevaren worden en staan er diverse kwekerijen op het programma waar je vrij kan wandelen en inspiratie kan opdoen voor je eigen tuin of balkon. De vlaggen geven aan waar je moet zijn."

'Elke tuin, groot of klein, is geschikt voor biodiversiteit'

"Deze keer is er een privé tuin die bezocht kan worden en waar je nog meer kan genieten van wat planten met je doen."

Pioenkwekerij

"De pioenroos is een van de vele planten die zorgen voor biodiversiteit en dit tuinpad kun je een pioenkwekerij bezoeken en misschien wel één scoren voor je eigen tuin."

"Onderbreek je dagje uit met een heerlijke lunch of een kopje koffie bij de horecagelegenheden aan het Rijneveld. Proef de Tuin biedt je een keur aan streekproducten die op biologische wijze zijn gemaakt." 

Inspireren

"Laat je inspireren door de natuur en wat zij allemaal te bieden heeft. Op diverse plaatsen in Boskoop en omgeving liggen de folders van het Tuinpad. Door de QR-code te scannen vind je alle informatie die bij het Tuinpad hoort." Informatie: www.tuinpadrijneveld.nl