Webinar ‘Gevoelige kinderen met pittig gedrag’

Nieuws

REGIO - Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) houdt donderdag 25 mei van 20.00 tot 21.00 uur in samenwerking met psycholoog en opvoedkundige Tischa Neve een webinar voor ouders van temperamentvolle kinderen tussen de 2 en 10 jaar.

“Temperamentvolle kinderen zijn intense, gevoelige en opmerkzame kinderen. Ze hebben een sterke eigen wil. Dit heeft voor- en nadelen en vergt vaak net een andere aanpak van ouders”, stelt het CJG.

“Temperamentvolle kinderen reageren op veel dagelijkse dingen heftiger, intenser of emotioneler. Ze zijn opvliegender, koppiger en sneller van slag dan andere kinderen. Dit vraagt vaak wel meer van ouders dan de opvoeding van een niet-temperamentvol kind. Als je je kind met dit karakter leert aanvoelen en goed begrijpt dan maakt dat een wereld van verschil voor je kind, voor jou én voor je gezin.”

‘Als je je kind goed begrijpt, maakt dat een wereld van verschil’

“Ben jij benieuwd naar hoe het in het hoofd en lijf van temperamentvolle kinderen werkt en hoe je jouw kind kunt helpen zodat het ‘emmertje’ niet zo snel volloopt? Psycholoog en opvoedkundige Tischa Neve legt uit en geeft tips.”

De webinar ‘Gevoelige kinderen met intens en pittig gedrag’ vindt plaats op donderdag 25 mei van 20.00 tot 21.00 uur. “Daarna kun je het één maand lang terugkijken.”

Aanmelden voor deze gratis CJG-webinar kan via: www.cjgcursus.nl. Op deze site zijn ook andere webinars met Tischa Neve terug te kijken.