Basisschool het Spinnenwiel viert feest!
Basisschool het Spinnenwiel viert feest! (Foto: aangeleverd)

Basisschool het Spinnewiel bestaat 40 jaar!

Alphen - Dit schooljaar bestaat het Spinnewiel 40 jaar. Dit gaat het Spinnenwiel natuurlijk uitgebreid vieren op school. Op maandag 22 mei opent de school samen met de leerlingen de feestweek. 

Ook de vorige directeuren van het Spinnewiel zijn bij deze feestelijke opening aanwezig. Van 15.30 - 17.30 uur is er gelegenheid om onder het genot van een drankje oud-leerlingen en oud-leerkrachten te ontmoeten. Iedereen die op het Spinnewiel heeft gezeten of heeft gewerkt, is dan van harte welkom. Verder staat de feestweek bol van leuke activiteiten. 

Op dinsdag gaan de leerlingen op schoolreis en hebben de kleuters een feestdag over sprookjes op school. Woensdag is er een sponsorloop, waarbij de kinderen rondjes rennen rond de school. Zij hebben zich laten sponsoren door familie, vrienden en buurtbewoners. Een deel van de opbrengst is voor school en een deel van de opbrengst schenken wij aan Stichting KIKA (Stichting Kinderen Kankervrij). Lisa, een van onze oud-leerlingen, gaat in juni voor KIKA de Alpe D'Huez beklimmen, en dit gaat het Spinnenwiel ook sponsoren. Na de sponsorloop is er een fancy-fair op school met leuke activiteiten voor de kinderen, lekkere hapjes en een loterij. Donderdag wordt een dag vol dans en muziek. De leerlingen bereiden die dag een optreden voor en in de middag mogen ouders komen kijken naar dit optreden. Op vrijdag is het leerkrachtendag. De oudervereniging verrast die dag de school met leuke activiteiten voor de directie, de leerkrachten en de leerlingen. Om 12:15 uur is de feestweek voor de leerlingen van de groepen 1 tot en met 4 afgelopen. De groepen 5 tot en met 8 hebben nog een gezellige middag voor optredens tijdens 'Spinnewiel got talent'.
Al met al een mooie week, waar de leerlingen later vast met veel plezier op terug zullen kijken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding