De turnsters van de bovenbouw.
De turnsters van de bovenbouw. (Foto: Annoeska Hameete )

Turnsters GV Boskoop naar finale

BOSKOOP - De tweede zogeheten TuCowedstrijd voor de turnsters van GV Boskoop is net zo goed verlopen als hun eerste: op beide dagen behaalden zij goud. Ditmaal was het iets moeilijker want ze turnden tegen vier andere teams in plaats van de gebruikelijke drie.

Na de rustronde startten de turnsters op sprong over de pegasus. Ise, Fabienne en Yip turnden een overslag. Jiska en Senna een strakke arabier (een soort radslag). Op de onderdelen brug en balk scoorden de turnsters van Boskoop hoge punten. De brug ging als een speer en op de balk; Jiskamet haar hoge sprongen, Fabienne haar foueté,  Senna met haar strek-salto, de sierlijkheid van Yip, Terre haar handstand en lieten de andere turnsters ver achter zich met de hun geoliede nette oefeningen. Op vloermuziek zijn de elementen stralend gedraaid door Terre, Ise, Yip, Fabienne en Jiska. Ise turnde voor het eerst een hoge mooie salto. Op naar de finale want het goud was wederom voor de turnsters van Gymvereniging Boskoop.

Middenbouw

In de middag kwam de middenbouw in actie. Het team van de A-selectie bestaande uit Kayleigh Vermeulen, Elin van der Zalm en Madelief van Noppen lieten als eerste zien wat ze kunnen. Helaas was Doutzen Sol ziek waardoor ze niet in actie kon komen. Daarna kwam het team van de B-selectie in actie, bestaande uit Mirthe van der Laan, Caithlynn Rijkaart, Maryam Al-Habaschneh, Nathalie Bouwmeester en Tessa Kalkman. Ze hebben laten zien wat ze geleerd hebben en werden derde.