Femke Barhorst gaat naar het EK ritmische gymnastiek
Femke Barhorst gaat naar het EK ritmische gymnastiek (Foto: Sheila Barhorst)

Femke Barhorst naar EK ritmische gymnastiek

ALPHEN - Nederland stuurt een driekoppig team naar het Europese Kampioenschap ritmische gymnastiek dat in mei 2023 in Bakoe plaatsheeft. Onder hen bevindt zich de 15-jarige ritmische gymnaste Femke Barhorst van RKSV Wilskracht uit Alphen aan den Rijn.

Meer dan 20 jaar heeft Nederland niet meer individueel deelgenomen aan een EK of WK. De deelname mag dus best bijzonder genoemd worden. Er waren de afgelopen maanden meerdere kwalificatiewedstrijden, waar Femke zich mocht meten met de top van Nederland. Afgelopen weekend was de laatste en doorslaggevende wedstrijd in Athene tijdens de Aphrodite Cup.

EK

Femke behaalde op alle wedstrijden de kwalificatienorm en met het hoogste gemiddelde puntentotaal verzekerde ze zich van een plek op het Europese Kampioenschap in Bakoe in Azerbeidzjan.

Winst

Vorig jaar is Femke tijdens de Dutch Gymnastics The Finals in Ahoy Rotterdam in de categorie junioren (13-15 jaar) Nederlands kampioene allround geworden. Ook pakte ze de winst in het open klassement waarbij ook gymnasten met een niet-Nederlands paspoort om de hoogste trede op het podium strijden.