De synchroonzwemsters uit Alphen aan den Rijn.
De synchroonzwemsters uit Alphen aan den Rijn. (Foto: Marloes de Beus)

Synchroonzwemsters behalen vier titels

ALPHEN/GOUDA - Op zaterdag 18 maart hadden de Regiokampioenschappen uitvoeringen synchroonzwemmen plaats in Gouda. AZC was door maar liefst 37 dames vertegenwoordigd in verschillende categorieën. In nieuwe samenstellingen zijn er uitstekende prestaties behaald.

In de jongste categorie AGE I (t/m 12 jaar) zwommen twee duetten van AZC. Bente en Sophie behaalden de derde plek. Zij zijn op de voet gevolgd door het duet van Lona en Gwen.

In de oudere categorie Age II (t/m 15 jaar) zwom de ploeg van Cato, Eva, Iris, Lenka, Meike en Nomi zich naar een derde plek toe. Dit is een mooie start in de aanloop naar volgende wedstrijden.

Bij de junioren kwamen Anne en Iris (res. Belle) eerst uit op het onderdeel duetten waar zij een zilveren medaille scoorden. Samen met Emma en Judith scoorden de vijf junioren een zilveren plak.

De senioren zwommen uitvoeringen waarmee zij al eerder op het Nederlands Kampioenschap uitkwamen. Vivienne zwom haar solo naar de derde plek, terwijl het duet van Kate en Fleur (res. Mirjam) eerste was. Aangevuld met Daphne, Maggie en Puk zwom deze ploeg zich eerst naar de vierde plek. De tweede ploeg bestond uit Ilse, Isa, Janine, Jille, Luna, Marielien, Sanne en Vivienne (res. Joyce). Na een spannende strijd mogen zij zich de Regiokampioenen noemen.

Het masterteam, eerder al nationaal kampioen in hun leeftijdscategorie, mag nu ook de titel van Regiokampioen toevoegen aan het lijstje van prestaties! Eerst behaalde Melanie de eerste plaats met haar solo. Daarna mochten Angeline, Bregje, Manon, Marlinde, Melanie, Michelle, Robin, Sanne (res. Denise en Kim) nog een keer het eremetaal ophalen.

De club is heel trots op hen.