Kom in de Kas in Nieuwveen staat in het teken van liefde.
Kom in de Kas in Nieuwveen staat in het teken van liefde. (Foto: Kom in de Kas Nieuwveen)

Ontmoet jouw groene liefde tijdens Kom in de Kas in Nieuwveen

NIEUWVEEN - Kom in de Kas in Nieuwveen staat in het teken van liefde, en niet zomaar een liefde, maar groene liefde. Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas. Ga op zaterdag 1 april op pad, bewonder al het moois wat de glastuinbouwsector te bieden heeft en wordt verliefd op jouw groene liefde. 

Van groenten en fruit tot planten en bloemen; je ontdekt het allemaal in de kas. In regio Nieuwveen, langs het Nieuwveens Jaagpad openen vier bedrijven hun deuren voor het publiek. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

'Bestuiving van gewassen en robotisering bij de kweker'

Dichterbij

Tijdens Kom in de Kas krijgt wie wil de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers het aanpakken. Kijk hoe alles groeit. In regio Nieuwveen doen vier bedrijven met uiteenlopende teelten mee. "In Nederland zijn maar een paar bedrijven met Lathyrus, een bijzondere teelt van geurende, bloeiende erwten, ga ze zien bij TD-Flowers. Hydraflower is de kwekerij van Thomas en Mary Lek, zij zijn gespecialiseerd in het kweken van snijhortensia’s. Voor de populaire succulenten kun je bij Kwekerij Ton van den Hoorn binnen lopen. Hoe veilig en milieuvriendelijk aardbeien worden geteeld kun je bekijken en proeven bij De Fruitspecialist, een unieke teelt in deze omgeving. De vier bedrijven liggen op loopafstand van elkaar", aldus de organisatie.

Activiteiten

Uiteraard staat de kweker voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. "Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. Ook uitleg over onderwerpen zoals biologische gewasbescherming, bestuiving van gewassen en robotisering zijn bijzonder en interessant, ook voor kinderen. 

'Denk aan de natuur en kom op de fiets'

Er worden diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Wie wil kan een miniboeketje maken en er zijn demonstraties schilderen. Kinderen kunnen zich laten schminken en bij de Kleindier vereniging kennismaken met kleine konijntjes."

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is volgens de organisatie het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt in 2023 voor de 45ste keer op touw gezet. In de regio Nieuwveen nemen vier bedrijven deel. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 1 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven en aan één kant langs de weg, maar denk aan de natuur en kom op de fiets. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion en Interpolis. Volg Kom in de Kas via Facebook en Instagram. Voor meer informatie over de deelnemende bedrijven in Nieuwveen kijk op https://www.komindekas.nl/locaties/nieuwveen/. 

Van groenten en fruit tot planten en bloemen.