Op IKC De Carrousel werd een restaurant ingericht waar opa's en oma's konden smullen van kakelverse pannenkoeken.
Op IKC De Carrousel werd een restaurant ingericht waar opa's en oma's konden smullen van kakelverse pannenkoeken. (Foto: FB IKC Carrousel)

Nationale Pannenkoekdag op diverse locaties in Dijk en Waard

Algemeen

DIJK EN WAARD - Op Nationale Pannenkoekdag worden opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, in het zonnetje gezet. Traditiegetrouw bakken basisschoolleerlingen pannenkoeken voor senioren in de buurt.

Vrijdag 17 maart werd voor de zestiende keer de Nationale Pannenkoekdag gehouden. In Dijk en Waard werden op diverse plekken en met veel liefde pannenkoeken gebakken voor een ander. Zo werd op IKC De Carrousel in Heerhugowaard een restaurant ingericht voor opa’s en oma’s. De leerlingen bakten pannenkoeken en stonden in de bediening. 

Stichting Doesgoed en MET Dijk en Waard bakten in Zorgcentrum Horizon pannenkoeken voor de bewoners en ook leerlingen van IKC Het Mozaïek in Broek op Langedijk kwamen zelfgemaakte pannenkoeken brengen en opdienen, tot grote vreugde van de bewoners van het zorgcentrum. 

Stichting Doesgoed had het druk deze dag, want ook bij Museum BroekerVeiling werden pannenkoeken gebakken. Deze werden met smaak opgepeuzeld woonzorglocatie Zuyder Waert in Heerhugowaard.