Wethouder Annette Groot (m) ging met medewerkers van McDonalds op pad om zwerfafval op te ruimen.
Wethouder Annette Groot (m) ging met medewerkers van McDonalds op pad om zwerfafval op te ruimen. (Foto: Facebook)

Landelijke Opschoondag: Dijk en Waard een stukje schoner

Algemeen

DIJK EN WAARD - Erger jij je ook zo aan zwerfafval? Als het goed is, is Dijk en Waard nu een stukje schoner dan vorige week. Zaterdag 18 maart was het Landelijke Opschoondag. Diverse Dijk en Waarders grepen deze gelegenheid aan om gewapend met een vuilniszak en een grijper afval op te ruimen op de straten, sloten en bermen in onze gemeente. 

Onder hen was ook wethouder Annette Groot, die de omgeving van de McDonalds in Heerhugowaard opruimde. Ze kreeg daarbij hulp van een aantal medewerkers van dhet fastfoodrestaurant. ‘Meerdere dagen per week haalt iemand van het WNK in opdracht van de McDonalds het zwerfafval weg. Daarom hebben we vooral veel ander zwerfafval gevonden’, schrijft de wethouder op Facebook. Daarnaast mocht ze een kijkje achter de schermen nemen bij het restaurant. ‘Ze proberen zo veel als mogelijk te hergebruiken. Zo worden de papieren zakken gemaakt van oud karton en rijden de vrachtwagens op biodiesel gemaakt van oude frituurolie.’

Is zwerfvuil je een doorn in het oog en wil je vaker opschonen? Een opruimpakket kun je aanvragen op www.dijkenwaard.nl/zwerfafval.