Op een ANWB Verkeersplein leren kinderen alles over de verkeersregels en veiligheid.
Op een ANWB Verkeersplein leren kinderen alles over de verkeersregels en veiligheid. (Foto: Maarten Stolp Fotografie)

Help Pater Jan Smitschool aan een ANWB Verkeersplein

Nieuws

HEERHUGOWAARD - Kinderen zijn kwetsbaar op de fiets. Ze zijn nog volop in ontwikkeling en kunnen verkeerssituaties vaak nog niet goed inschatten. Daarom geeft ANWB in iedere provincie een verkeersplein aan een basisschool. De afgelopen weken hebben bijna 450 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld. Eén daarvan is de Pater Jan Smitschool in Heerhugowaard. Wil jij dat de Pater Jan Smitschool het ANWB Verkeersplein wint, breng dan uiterlijk 26 mei je stem uit via anwb.nl/wineenverkeersplein

Op een ANWB Verkeersplein kunnen leerlingen in een veilige omgeving oefenen met verschillende met verschillende verkeerssituaties, waaronder oversteekoefeningen, het nemen van scherpe bochten, inhalen van andere verkeersdeelnemers en het nemen van een rotonde. Daarnaast leren kinderen de betekenis van verkeersborden. Naast het verkeersplein ontvangt de school ook het ANWB Verkeersplein lesprogramma, ontwikkeld in samenwerking met ANWB Streetwise, een set van 8 verkeersborden, 2 stoplichten en een ANWB fietsje. 

Uitstekende aanvulling op verkeerseducatie

De ANWB organiseert deze actie al voor het derde jaar op rij. Leerkrachten geven aan dat ze in de verkeerseducatie een vertaalslag missen van theorie naar praktijk in een veilige setting. Dit speelt bij zowel regulier als bij speciaal onderwijs. Een ANWB Verkeersplein helpt. Uit de enquête gehouden onder de scholen die al een verkeersplein hebben, blijkt dat het ANWB Verkeersplein een uitstekende aanvulling is op de verkeerseducatie: 87,5% van de scholen geeft aan dat het verkeersplein helpt bij het verbeteren van de fietsvaardigheden en verkeersinzicht en 78% van de scholen maakt dagelijks gebruik van het verkeersplein. Het ANWB Verkeersplein wordt beoordeeld met een 8.6 door de deelnemende scholen. 

De ANWB Verkeerspleinen worden gefinancierd door het ANWB Fonds. Mocht de Pater Jan Smitschool winnen, dan kan er al vanaf eind september gebruik worden gemaakt van het ANWB Verkeersplein. 

Wil jij je stem uitbrengen? Ga dan naar anwb.nl/wineenverkeersplein. Stemmen kan tot uiterlijk 26 mei.