Gezellig barbecueën met de buurt? Dan kun je een financiële bijdrage vragen vanuit het BIDW.
Gezellig barbecueën met de buurt? Dan kun je een financiële bijdrage vragen vanuit het BIDW. (Foto: Theo Annes/ Archief)

Informatieavonden over subsidie voor bewonersinitiatieven

Nieuws

DIJK EN WAARD - Dijk en Waard kent heel wat verenigingen en vrijwilligers die zich inzetten voor de gemeenschap. Activiteiten zijn erg belangrijk om elkaar te kunnen ontmoeten. Verenigingen en stichtingen weten doorgaans de weg naar gemeentelijke subsidies wel te vinden, maar ook inwoners, die niet georganiseerd zijn in een stichting, kunnen subsidie aanvragen als zij zich inzetten voor hun gemeenschap. 

Organiseer jij een buurtfeest of een leuke activiteit om nieuwe inwoners te verwelkomen? Of heb je een ander idee voor een initiatief waarbij verbinding centraal staat? Dan kom je wellicht in aanmerking voor financiĆ«le steun. De gemeente en Bewonersinitiatieven Dijk en Waard (BIDW) vertellen tijdens een bijeenkomst graag alles over het nieuwe subsidiebeleid. 

17 en 22 mei

De bijeenkomsten worden woensdag 17 en maandag 22 mei van 20.00 tot 21.00 uur gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis in Heerhugowaard. De eerste bijeenkomst gaat specifiek over het subsidiebeleid voor kunst en cultuur en de tweede is gericht op buurthuizen en welzijnsorganisaties, participatie- en jeugdorganisaties. Belangstellenden zijn van harte welkom! Graag wel vooraf aanmelden via m.wijnker@dijkenwaard.nl of 072-5755611. 

Voor de aanvraag van subsidie voor een initiatief, kun je ook alvast kijken op www.bidw.nl.