Margret IJdema tijdens een training  in Yokohama, Japan.
Margret IJdema tijdens een training in Yokohama, Japan. (Foto: Aangeleverd)

Paratriatlete Margret IJdema zesde in World Series-race Yokohama

Sport

YOKOHAMA - Margret IJdema heeft een mooie zesde plaats behaald in de World Series-wedstrijd in het Japanse Yokohama. De Heerhugowaardse paratriatlete had gehoopt op meer, maar is tevreden over haar race. 

IJdema - met haar 47 jaar een stuk ouder dan haar tegenstreefsters - ging uitstekend van start en kwam als tweede het water uit, achter favoriete Lauren Parker uit Australië. Ook bij het fietsen lag ze een tijd lang op de tweede plek. “Helaas kon ik de zenuwpijn even niet weerstaan en kreeg ik een dip bij het fietsen. Gelukkig heb ik bij het laatste onderdeel, het wheelen, mijn race sterk kunnen herpakken.” Dat ze veerkracht heeft getoond is voor IJdema reden om ondanks het missen van een medaille, tóch tevreden te zijn over haar wedstrijd. “Ondanks dat ik op eremetaal had gehoopt, weet ik ook dat ik race tegen de allerbeste atleten van de wereld. Dat zijn geweldige meiden - hoe gaaf is het dat ik daar bij mag horen! Ik weet heel goed welke weg ik heb afgelegd en waar ik nu sta, en daar ben ik trots op. Ik heb geen medaille nodig om mezelf te bewijzen. De weg naar de Paralympics in Parijs is nog lang en de kaarten zijn nog niet verdeeld.”

Na een enerverende race en een lange reis is Margret weer veilig teruggekeerd bij haar man en kinderen. “Dat zijn uiteindelijk toch de mooiste medailles!”

Meer over Margret vind je op margret-ijdema.nl.