Een trotse mevrouw Meinen in haar opgeknapte tuintje, met naast haar vrijwilligers Klaas en Karin en Frits Weel, voorzitter van Gouden Dagen Heerhugowaard.
Een trotse mevrouw Meinen in haar opgeknapte tuintje, met naast haar vrijwilligers Klaas en Karin en Frits Weel, voorzitter van Gouden Dagen Heerhugowaard. (Foto: AG Heeremans Photography)

Voormalige schippersvrouw (92) zielsgelukkig met opgeknapt tuintje

Nieuws

HEERHUGOWAARD - Ze is zo dankbaar! “Ik ben zo enorm gelukkig dat alles er zo mooi bijligt, met de frisgroene planten en bloeiende bloemen.” Het tuintje van mevrouw Meinen-de Vogel (92) is opgeknapt door vrijwilligers Karin en Klaas van Gouden Dagen Heerhugowaard. “Dat Gouden Dagen dit voor me heeft gedaan. Zo prachtig, werkelijk waar.’’ 

Mevrouw Meinen woont in een van de aanleunwoningen van het Koraalrif aan het Parelhof en is zielsgelukkig dat haar overwoekerde tuintje onder handen is genomen. “Hiermee ging een langgekoesterde wens van een heel bescheiden dame in vervulling’’, weet Nel Nooter van Gouden Dagen Heerhugowaard.

Mevrouw Meinen, schippersvrouw van weleer, kwam zo’n 15 jaar geleden in het Koraalrif wonen en was aanvankelijk zo blij met haar tuintje. “Ooit voer ik met mijn man over het IJsselmeer en de rivieren en woonden we op het schip. Toen mocht ik geen planten en bloemen aan boord of aan dek hebben. Dat was niet handig met de schoonmaak. Eenmaal aan wal was ik zo gelukkig met m’n tuintje. Eerst aan het Gerard Douplantsoen en sinds 15 jaar hier. Met veel eenden, vogels en vlinders, mooie plantjes, bloemen en struiken en een hoekje kabouters. Ik hield het zelf bij, maar dat werd steeds lastiger. Nu was m’n tuintje zo vol, zo overwoekerd. Ik wist er geen end meer aan’’, aldus mevrouw.

Wensvervulling

Eén van de Pieter Raat-welzijnsmedewerkers in het naastgelegen woonzorgcentrum De Raatstede schreef de wens van mevrouw Meinen op en hing die in de Gouden Dagen-wensboom. “Zo’n mooie wens, die vervullen we graag. Vrijwilligers Karin en Klaas kwamen langs en staken flink de handen uit de mouwen’’, weet stuurgroeplid Nel. “Ook hebben ze samen een bezoek gebracht aan het tuincentrum en plantjes gehaald. Voor ons is dat misschien heel gewoon, voor deze mevrouw was het een heel bijzonder uitje, een gouden moment.’’ 

Het tuintje van mevrouw ligt er prachtig bij en is onderhoudsvriendelijker. “Zodra de zon schijnt, zit ik weer buiten tussen de mooie plantjes. Daar geniet ik zo van. Werkelijk waar”, aldus een stralende mevrouw Meinen.

Over Gouden Dagen 

Gouden Dagen Heerhugowaard heeft zichzelf ten doel gesteld eenzaamheid bij senioren tegen te gaan en hen ‘gouden momenten’ te bezorgen. “Dat doen we door het verwezenlijken van individuele en groepswensen van kwetsbare ouderen en door het organiseren van activiteiten. We zijn afhankelijk van giften en steun van donateurs en sponsors.’’ 

Meer info vind je op www.dprs.nl/goudendagen.