Zaalvoetbal in Heerhugowaard.
Zaalvoetbal in Heerhugowaard. (Foto: Pixabay)

Kampioenschap een feit voor Hood Atleten na winst in topper

HEERHUGOWAARD - Hood Atleten heeft de titelstrijd in de DEZA Kozijnen-Cup definitief in zijn voordeel weten te beslissen in een rechtstreeks duel met concurrent Joris Dekker Bouw. De nummer twee van de ranglijst moest winnen om nog kans te maken op het kampioenschap en gunde zichzelf hoop door na drie minuten de score te openen via Rick Does.

Twee minuten later stond de gelijkmaker echter alweer op het scorebord en kwam de treffer op naam van Giovanni Siem a Joe. Joris Dekker Bouw vocht voor zijn laatste kans en kwam opnieuw op voorsprong na een doelpunt van Sam van de Crommert. Deze voorsprong werd lang gekoesterd, maar in de laatste acht minuten van het duel zou het toch misgaan voor de eerste achtervolger. Een eigen goal van Van de Crommert betekende een nieuwe gelijke stand en in de absolute slotfase zou Hood Atleten de titel binnen weten te halen. Eerst was het Jordy Manten die zijn ploeg voor het eerst op voorsprong bracht, waarna de treffer van Sandro Staal voor de genadeklap zou zorgen; 2-4.

Het verschil tussen beide ploegen is nu opgelopen naar elf punten en met nog drie duels te gaan is de titel binnen voor Hood Atleten. Joris Dekker Bouw moet zich nu richten op plek twee en heeft hierin hevige concurrentie van New Basic. Deze ploeg nam het op tegen ZEKERWAARD Verzekeringen & Hypotheken en had halverwege het duel dankzij vier doelpunten van Boyd Bindels een 4-2 voorsprong op zak. In het laatste kwart zou de nummer drie van de ranglijst verder weglopen bij de hekkensluiter en uiteindelijk met 7-2 zegevieren. Dankzij deze overwinning heeft het Joris Dekker Bouw in punten geëvenaard en achtervolgt het enkel nog op doelsaldo.

FC Broederschap mag ook nog altijd hopen op promotie na een nipte overwinning op L’Arcade. Al in de eerste minuut was het raak voor L’Arcade, dat zo de voorsprong nam na een doelpunt van Merijn Molenaar. Twintig minuten later wist FC Broederschap langszij te komen dankzij een treffer van Mohamed Madi, maar moest het niet veel later opnieuw achtervolgen na een goal van Finn van Santen. Madi nam zijn ploeg op sleeptouw en met nog twee doelpunten keerde hij het duel in het voordeel van FC Broederschap. Ralph Eijk leek in de 36e minuut voor een puntendeling te zorgen, maar vlak voor tijd zou FC Broederschap er met de drie punten vandoor gaan nadat L’Houssaine Taghlaoui het net wist te vinden; 3-4. Hiermee wipt FC Broederschap over L’Arcade naar plek vier en bedraagt de achterstand op de derde plaats vier punten.

Stuijt Infra GWW wist na drie opeenvolgende nederlagen weer te winnen en deed dit tegen Gofilex. Na vijf minuten had het al een 2-0 voorsprong in handen, maar hierna deed Gofilex wat terug via Sebastiaan Lippelt. Ondanks dat Gofilex nimmer op gelijke hoogte wist te komen bleef het wel lang in de wedstrijd. Pas in de laatste vijf minuten zou Stuijt Infra GWW de wedstrijd definitief in zijn voordeel beslissen. Eerst was het Michel Maijer die de 6-4 voor zijn rekening nam waarna Tom Grooteman voor het eerste verschil van drie zou zorgen. Na nog twee late treffers zou het uiteindelijk 9-4 worden in het voordeel van Stuijt Infra GWW, dat zowel Jeroen Bel als Grooteman een hattrick zag maken.

Bouwbedrijf Bert Groot was lang op weg naar een fraaie comeback-overwinning, maar moest uiteindelijk toch de punten delen met Sunrise Zonwering. In het begin van dit duel wist Robin Wezepoel Bouwbedrijf Bert Groot tot twee keer toe op voorsprong te brengen, maar beide keren kwam Sunrise Zonwering alweer snel langszij. Halverwege kwam die ploeg voor het eerst aan de leiding, na een goal van André Alders, en na de 2-4 van Thimo Roemburg kwam de overwinning steeds dichterbij. Bouwbedrijf Bert Groot wist deze wedstrijd echter snel te kantelen en boog deze achterstand zo om in een 5-4 voorsprong na twee goals van Robert Schouten en één van Niels Brammer. Genoeg voor de drie punten was het echter niet; vlak voor tijd was het namelijk Mike van der Meij die de eindstand op 5-5 zou bepalen.

Esdégé-Reigersdaal kon de knappe overwinning op Joris Dekker Bouw geen goed vervolg geven en ging onderuit tegen Loogman Carwash Heerhugowaard. Dankzij treffers van Rik Heeringa en Maarten van Ammers kwam Loogman Carwash het beste uit de startblokken. Rob de Rijcke tekende hierna voor de aansluitingstreffer, maar dichter zou Esdégé-Reigersdaal niet meer komen. Jef Bruin en Van Ammers brachten het verschil naar drie, al hield Peter Hink Esdégé-Reigersdaal nog wel in de wedstrijd. Na twee goals van Lars van Stralen was de wedstrijd echter definitief gespeeld, ook het slotakkoord van Luuk Bak kon hier geen verandering meer in brengen; 3-6.