Heb jij diabetes type 2? Daar kun je wat tegen doen!
Heb jij diabetes type 2? Daar kun je wat tegen doen! (Foto: Aangeleverd)

Info-avond ‘Grip krijgen op Diabetes type 2’ in Heerhugowaard

Nieuws

HEERHUGOWAARD - In Nederland hebben circa 1,2 miljoen mensen diabetes type 2 en iedere week worden ruim 1.000 mensen gediagnostiseerd met deze ziekte. Vanuit de basisverzekering wordt de leefstijlbehandeling Keer Diabetes2 Om vergoed. De behoefte voor informatiebijeenkomsten over deze behandeling is groot. Univé Noord-Holland organiseert maandag 5 juni een gratis bijeenkomst in Heerhugowaard.

Diabetes type 2 is een (chronische) ziekte die ervoor zorgt dat het lichaam niet meer (goed) reageert op insuline. Hierdoor wordt de bloedsuikerspiegel te hoog, wat schade geeft aan hart, ogen, nieren en voeten. Weinig lichaamsbeweging, overgewicht, ongezond eten, roken, ouder worden en erfelijkheid spelen een grote rol in het ontstaan van de ziekte. Iedere dag krijgen 150 mensen te horen dat ze eraan lijden.

Speciaal voor mensen die risico lopen op het ontwikkelen van diabetes type 2 of al gediagnostiseerd zijn, is een programma ontwikkeld dat hen helpt bij het stabiliseren of omkeren van de ziekte en het verbeteren van de kwaliteit van hun leven. Het doel van dit programma is het ziekteproces en gewichtstoename om te keren. Onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het peer-reviewed paper in de British Medical Journal Nutrition, Prevention & Health. Aangetoond is dat van de onderzochte mensen:

Sinds dit jaar wordt Keer Diabetes2 Om vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering. De informatiebijeenkomst van Univé geeft meer uitleg over deze behandeling. Ook mensen die elders verzekerd zijn mogen zonder vergoeding meedraaien in het programma.

Informatiebijeenkomst

Maandag 5 juni van 19.00 tot 20.30 uur wordt in Heerhugowaard een informatiebijeenkomst georganiseerd voor geïnteresseerden. Locatie: Univé winkel, M. de Klerkweg 1. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via de website keerdiabetesom.nl.