mAas speelt een akoestische set in buurthuis De Deel.
mAas speelt een akoestische set in buurthuis De Deel. (Foto: Aangeleverd)

mAas Unplugged in buurthuis De Deel

Uit

‘T KRUIS - De rock- en bluesband mAas uit Heerhugowaard, voortgekomen uit de Crossband, treedt zondag 19 februari akoestisch op in buurthuis de Deel in Heerhugowaard-’t Kruis. Een niet te missen concert waar nog maar een beperkt aantal kaarten voor beschikbaar is, dus aarzel niet!

Na zijn vertrek, aan het begin van dit millennium, uit de roemruchte coverformatie Crossband nam gitarist Moos de Vries het initiatief voor de oprichting van een band, om ‘gewoon lekker te rocken’ met enkele muzikale vrienden. In de succesvolle maar turbulente jaren daarna volgden personele wisselingen, waarbij uiteindelijk zelfs de oprichter zich liet vervangen. Maar de naam ‘mAaS’, een vrije vertaling van ‘Moos’, is gebleven.

In de huidige bezetting, waar men ook andere namen zal herkennen uit bovengenoemde roemruchte formatie, gaat het nog steeds om lekker rocken en bluesen, met spannende uitstapjes naar nummers van bijvoorbeeld Steely Dan en, aan de andere kant van het spectrum, Pink Floyd. Hoewel mAaS put uit de nalatenschap van de grote namen uit de 60’s en 70’s, wordt vaak gekozen voor minder voor de hand liggende nummers.

In 2019 is de groep ook begonnen aan een muzikaal avontuur met akoestische uitvoeringen van het repertoire. Dit bestaat inmiddels uit twee sets met juweeltjes uit de rockhistorie.

mAas bestaat Hans Kerkhof (sologitaar en zang), Ben de Vries (gitaar en zang), Cor de Vries (basgitaar en zang), John Does (drums) en Stuart Kerkhof (toetsen). Het concert ‘mAas Unplugged’ in De Deel begint om 14.00 uur; om 16.00 uur staat een afterparty gepland.

Bestel je tickets via www.ticketkantoor.nl/shop/dedeel.

mAas speelt op Swanpop in café De Swan.