Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Planeet

Wij wonen op een hele mooie planeet die voor ons aarde heet. Misschien heeft deze planeet voor buitenaardse wezens wel een andere naam, maar dat is niet van toepassing. We wonen zoals dat heet in pais en vree, ofschoon we elkaar links en rechts afmaken. 


Deze aarde heeft prachtige groene longen genaamd oerwouden. Deze bossen zijn de mensen aan het kappen, waarbij niet wordt beseft dat wij straks zonder zuurstof zitten. Ergo: de flora wordt kapotgemaakt. Gelukkig hebben wij onze plassen, het bekende natuurgebied, alwaar veel runderen en paarden rondlopen, en het duingebied met heel veel herten. U weet wel, die dieren met die hele mooie zachte ogen. De mens vond dat er teveel van waren en wat deden wij toen: 'afschieten'. Het lijkt 40-45 wel!


Gelukkig hoeven wij dat niet met de dodo te doen, want dat diertje hebben wij in het verleden al uitgeroeid. We hoeven niet meer naar Spanje, want we hebben de temperatuur van de aarde al flink omhoog gehaald. Hierdoor zal er geen ijsbeer meer overblijven, hetgeen onze onderzoekers op Nova Zembla geen probleem gevonden zouden hebben. 


Maar goed, zult u zeggen, heeft u nog wel wat positiefs? Jazeker: het aantal ratten en muizen stijgt enorm en zo ook de katten, cavia’s, goudvissen, koi-karpers en noem maar op. Maar dan verschijnt er weer een berichtje in de krant dat de lemurensoorten, halfapen op Madagaskar, op het punt staan van uitsterven en dat ook de noordkapers (een walvissoort) en de korenwolf (een knaagdiertje) met de ondergang wordt bedreigt. En dat grotendeels door de mens. 


Nou dan kan ik nog wel een lijst opmaken van alle dieren en oerwouden, maar dan wordt het wel heel negatief. Ik heb na dit verhaal maar een conclusie: het zou een zegen zijn voor deze planeet als de mensheid uitsterft!

Wim Admiraal