Petra Feenstra verlaat de PvdA fractie en gat verder als eenmansfractie.
Petra Feenstra verlaat de PvdA fractie en gat verder als eenmansfractie. (Foto: Theo Annes)

Petra Feenstra verlaat PvdA-fractie

DIJK EN WAARD - Petra Feenstra heeft besloten de fractie van de Partij van de Arbeid in Dijk en Waard te verlaten. Na een aantal jaar bij deze partij te zijn aangesloten, eerst als burgerraadslid in Langedijk en het afgelopen jaar met veel plezier als raadslid in de nieuwe gemeente Dijk en waard, is er een verschil van inzicht ontstaan.

In een schriftelijk bericht verklaart zij: 'Hoe de afgelopen tijd binnen de landelijke partij de kwesties rondom de politiek afgehandeld zijn past niet meer bij mij. Maar het is niet alleen de landelijke politiek. Door de verschillende persoonlijkheden binnen de fractie zijn wij uit elkaar gegroeid waardoor we samen tot de conclusie zijn gekomen dat het niet meer werkt. Het is spijtig maar in deze situatie is het beter om uit elkaar te gaan.'

Voorlopig verder als eenmansfractie

'De idealen die ik heb en die ik vertegenwoordig, daar sta ik nog steeds voor en gaan hier niet anders door uit zien', vervolgt Petra. 'Doordat mijn idealen niet veranderen en ik mij wil blijven inzetten voor het belang van onze gemeente, en de inwoners van deze mooie gemeente, heb ik besloten om voorlopig als eenmansfractie verder te gaan.


De komende tijd ga ik gebruiken om mij te oriƫnteren op de mogelijkheden die er zijn. Ik ben de politiek ingegaan om mensen te vertegenwoordigen en dit blijf ik dan ook vol enthousiasme doen. Dit kan als eenmansfractie of ik ga mij later aansluiten bij een bestaande partij."