Zaalvoetbal in Heerhugowaard.
Zaalvoetbal in Heerhugowaard. (Foto: Archief)

Zaalvoetbal: New Basic mag blijven dromen van promotie na winst in topper

HEERHUGOWAARD - In de DEZA Kozijnen-Cup is Hood Atleten tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. De ploeg, die tijdens de vorige speelronde al de titel wist te grijpen, kende in New Basic een sterke tegenstander en dat bleek al in de openingsfase van dit duel. De nummer drie van de ranglijst had na zes minuten een 0-2 voorsprong in handen, al zag het na dertien minuten Jordy Manten voor de aansluitingstreffer zorgen. De marge van twee werd al snel hersteld door Boyd Bindels, maar hierna was het de lijstaanvoerder dat dankzij twee doelpunten van Bashaar Gorgis op gelijke hoogte zou komen.

New Basic bleef echter geloven in haar kansen en zou zo opnieuw een voorsprong van twee goals nemen. In de spannende slotfase kwam Hood Atleten nog een aantal keren terug in de wedstrijd, maar New Basic wist telkens de voorsprong te behouden. Uiteindelijk bleek de late goal van Bindels beslissend te zijn en zou New Basic zo een knappe 6-8 overwinning boeken. Hiermee blijft het de druk op de nummer twee Joris Dekker Bouw opvoeren en maakt enkel het mindere doelsaldo nog het verschil. Joris Dekker Bouw kende een zwakke start tegen Loogman Carwash Heerhugowaard en keek zo al na zeven minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Twee snelle treffers leverden echter een gelijke stand op en hierna zou de runner-up doordrukken. Joris Dekker wist twee keer het net te vinden en na de tweede goal van Sam van de Crommert was het zo 2-5 voor Joris Dekker Bouw. Leon van Stralen probeerde Loogman Carwash Heerhugowaard nog wel terug in wedstrijd te brengen, maar dichter wist zijn team niet meer te komen; 3-5.

L’Arcade wist de kleine kans die het nog heeft op plek drie in leven te houden door een simpele overwinning te boeken op ZEKERWAARD Verzekeringen & Hypotheken. De hekkensluiter wist in dit duel een brutale 2-0 voorsprong te pakken dankzij goals van Rey Blokdijk en Harryyensly van Santen, maar na drie opeenvolgende treffers van Ralph Eijk was deze voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. L’Arcade bleef hierna de bovenliggende partij en dit zou uiteindelijk resulteren in een 3-11 overwinning. Eijk was met zes doelpunten de grote man aan de kant van de nummer vier van de ranglijst. FC Broederschap is uitgeteld in de strijd om promotie nadat het onderuit ging tegen Stuijt Infra GWW. De start van FC Broederschap was nog wel veelbelovend nadat het in de negende minuut aan de leiding ging na een treffer van Yassine El Abdellaoui. Verdere goals zouden er echter niet meer volgen voor FC Broederschap, dat Stuijt Infra GWW op gelijke hoogte zag komen dankzij een doelpunt van Michel Maijer. Lang leek het erop dat beide ploegen de punten zouden gaan delen, maar vier minuten voor tijd was het Tom Grooteman die Stuijt Infra GWW aan de 1-2 overwinning zou helpen.

Sunrise zonwering b.v. en Esdegé-Reigersdaal hielden elkaar lang in evenwicht, maar in de laatste vijf minuten zou de laatstgenoemde ploeg er toch nog met de overwinning vandoor gaan. De eerste helft werd afgesloten met een 1-1 tussenstand waarna Sunrise zonwering voor de tweede keer op voorsprong zou komen na een treffer van Thimo Roemburg. Luuk Bak tekende een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker en al snel hierna kwam Esdegé-Reigersdaal voor het eerst aan de leiding na een goal van Bart Veldhuisen. Net zo snel was de score weer in evenwicht dankzij Jesse Zoet en zou uiteindelijk de slotfase voor het verschil gaan zorgen. Jeremy Ruiter was goed voor de 3-4, waarna Veldhuisen voor het bepalende gat van twee doelpunten zou zorgen. Jamiro Woestenburg bracht het verschil nog wel terug tot één, maar het zou te laat komen voor Sunrise Zonwering: 4-5.

Spannend was het ook in de strijd tussen Gofilex en Bouwbedrijf Bert Groot en hier moesten beide ploegen uiteindelijk genoegen nemen met een punt. Dit doelpuntrijke duel werd namelijk afgesloten met een 5-5 eindstand.