Rik Molenaar duelleert met een speler van Roda ‘46.
Rik Molenaar duelleert met een speler van Roda ‘46. (Foto: Ed Gootjes)

BOL verliest onnodig van Roda ‘46

BROEK OP LANGEDIJK - Na de door de gevallen sneeuw afgelaste wedstrijd in en tegen FC De Bilt de week ervoor, heeft BOL zaterdag op het eigen BOL-werk een onnodige nederlaag geleden tegen Roda ‘46 uit Leusden. Slordigheden in de verdediging en een paar cruciale beslissingen van de scheidsrechter die in Broeker nadeel uitpakten, betekenden dat de wedstrijd eindigde in een 2-3 nederlaag.

Roda profiteerde al in de negende minuut van slordig verdedigen van BOL, waardoor aanvaller Wallet van Roda met een schuiver in de linkerhoek 0-1 kon scoren. BOL voetbalde echter energiek en binnen een paar minuten werd de achterstand ongedaan gemaakt, toen Lex Duijs de bal uitstekend passte op Ruben Beentjes, die met een knap schot de bal langs de keeper van Roda schoot.

Het wedstrijdbeeld in de eerste helft was levendig, met veel strijd op het middenveld, waarbij de thuisploeg steeds meer het initiatief nam en de beter voetballende ploeg was. Zo leidde een flitsende aanval van BOL bijna tot de 2-1 voorsprong, maar de uitstekende keeper Schenk van Roda kon dit met een reflex voorkomen. Ruststand 1-1. De tweede helft was nauwelijks begonnen, toen BOL een tegenvaller te verwerken kreeg. Scheidsrechter Peetoom gaf een penalty aan Roda na een onschuldig lijkend duel in de 16 meter tussen een verdediger van BOL en een Roda-speler. De penalty werd feilloos benut door de nummer 22, Bakkenes van Roda.

Roda kroop vervolgens iets meer in de verdedigende stellingen en probeerde daar het combinatiespel van BOL te ontregelen, om vervolgens via de counter toe te slaan. Na een kwartier te hebben gespeeld, werd een spaarzame aanval van Roda afgebroken en van dichtbij het eigen doel teruggespeeld op keeper Romain de Jong. De bal werd echter onderschept door Bakkenes, die behendig Romain de Jong passeerde en de bal in het lege doel kon schieten, zodat de stand 1-3 werd. Door een slordigheid achterin en een dubieuze beslissing van de scheidsrechter leek BOL daarmee een verloren wedstrijd te spelen. Er was echter nog een half uur te spelen. Via enkele wissels trachtte trainer Erwin Tump zijn ploeg van nieuw elan te voorzien. Thimo Schouwink werd gewisseld voor Martijn Ton en later werd ook Bas Jonker gewisseld, in zijn plaats kwam Jurre van Lingen. BOL probeerde uit alle macht de verdediging van Roda uit elkaar te spelen, maar die was in eerste instantie zeer hecht te noemen en kende een uitstekende sluitpost in de keeper van Roda.

Pas met nog een kwartier te gaan wist BOL de achterstand te verkleinen. Het was Daniël Vos die een fraaie BOL-aanval met het hoofd kon afronden. Met nog meer inzet streed BOL om ook de verdiende gelijkmaker te produceren. De zorgvuldigheid waarmee dit gebeurde, liet echter te wensen over. Roda hield stand en stevende af op de overwinning. In de extra tijd leek het voor BOL toch nog te lukken, toen een aanvaller van BOL door de keeper bij zijn benen werd gegrepen. Iedereen dacht aan een penalty. Helaas zag scheidsrechter Peetoom het anders en liet hij doorspelen. Waar hij eerder in een lichte overtreding van BOL wel een penalty zag, zag hij dat nu in een veel duidelijker overtreding van Roda helaas niet. In de tumultueuze slotminuten van het overigens verder sportieve duel, vielen nog enkele gele kaarten. De stand bleef echter 2-3 in het voordeel van Roda.

Volgende week wacht in Zuidoostbeemster ZOB als tegenstander. ZOB staat derde met een punt meer en een wedstrijd meer gespeeld dan BOL. Een belangrijk duel, kom BOL daarom steunen in Zuidoostbeemster, aanvang van de wedstrijd om 14.30 uur.