Tom Schotten.
Tom Schotten.

Op de akkers

Toen ik de uitstraling van dit stel zag, wist ik meteen genoeg. Op die bewuste ochtend in de polder, stond wat bijzonders te gebeuren. Ze waren samen jonge boompjes aan het planten op een weiland, hiermee bakenden ze een stuk grond af. Waar ze precies mee bezig waren, was me op dat moment niet duidelijk, reden te meer om hier wekelijks de ontwikkelingen op de voet te blijven volgen. Op het afgebakende terrein werden camperplekken gerealiseerd, paden aangelegd en er kwam sanitair. Ondernemerschap in optima forma; weiland omtoveren tot camperpark. Kleinschalig, passend bij het dorp Langedijk. 

Vandaag loop ik weer langs deze bijzondere plek. De zon schijnt op het land, halverwege de akker naast de camperplaats zie ik drie hazen zitten, iets erachter cirkelt een roofvogel hoog in de lucht. Naast het park staan koeien op stal, een boer rijdt langs op zijn trekker en steekt zijn hand op. Liefhebbers komen van ver om hier van al dit moois te genieten. Al dat moois wat je zelf, als je niet uitkijkt, als normaal gaat beschouwen. Maar normaal is het niet. Het is prachtig, dit stukje Langedijk. Met die serene rust over de akkers, het kustgebied op fietsafstand en de kerk op de achtergrond. 

Iedere week ontdek ik weer nieuwe ontwikkelingen bij ‘Op de akkers'. Respect voor wat hier is gerealiseerd. Van dromen naar starten, van starten naar doorzetten, van doorzetten naar behalen van succes. Klasse.