De Natuurvriendenclub van De Phoenix in actie om Dijk en Waard een stukje schoner te maken!
De Natuurvriendenclub van De Phoenix in actie om Dijk en Waard een stukje schoner te maken! (Foto: aangeleverd)

Natuurvriendenclub van De Phoenix in actie

BROEK OP LANGEDIJK - Vrijdag 27 januari gingen groep 6a De Adelaar en groep 6b De Nachtegaal van de school Phoenix afval opruimen met de klas. Ze stuurden een verslag naar deze krant:

'We kregen hulp van de gemeente Dijk en Waard. We hebben afvalprikkers en vuilniszakken geleend van de gemeente. Ze kwamen het zelfs naar school toebrengen. 

Daarna vroegen we aan ouders, opa's en oma's of ze ons wilden helpen. Toen er een paar ouders en een oma hadden gereageerd mochten Noortje Visser en Myra de Wit groepjes maken. 

Daarna toen we groepjes hadden gemaakt, gingen we de groepjes verdelen over de buurt. En toen gingen we eindelijk lopen. We gingen toen in de buurt lopen. 

We vonden super veel blikjes, colaflessen en zelfs parapluutjes. Maar we hadden nog meer gevonden, niet wij maar een ander groepje. Ze hadden een tuinslang gevonden en zelfs een kleine prullenbak, ongelooflijk! 

Het viel ons op dat we veel vuurwerk vonden. Ook lag er veel plastic in een klein gebied. We vonden ook veel sigaretfilters. Myra had ook een hondenbal gevonden ze gaf die aan Rosa voor haar hond Bobby. 

Toen iedereen klaar was met afval opruimen, verzamelden we in de klas. 

Ainsley vertelde dat hij mosselen had gevonden en ging ze opeten. Lekker smullen! De kinderen in een ander groepje hadden een kerstboom gevonden. Dat was zeker Bert de kerstboom. Meester zei dat het Berta de kerstboom was. 

We hadden zelfs plastic in bomen gevonden, dat was echt gek. We vonden ook piepschuim in het water. 

We vonden ook ballonen en dat is best wel goed dat we die ballon opgeruimd hebben. Stel je voor dat het heel hard waaide en de ballon kwam bijvoorbeeld in de zee. 

Een vis eet het op, dan gaat de vis dood en hebben de vogels geen eten meer. Door onze hulp wordt de natuur beter. 

Wilt u ook afval opruimen? Pak je grijper en ga op avontuur! Vind zoveel als je kunt, zo verbeter je de natuur! 

Maar je kunt bijvoorbeeld ook langs de deuren gaan om geld op te halen voor het goede doel. Dit heeft niet de klas bedacht, maar de natuurvriendenclub. 

De helden die dit hebben bedacht zijn Justis, Jet, Noortje en Myra. 

Wil je ook de natuur helpen? Doe dan mee aan de Natuurvriendenclub. Waar je heen moet, is de Phoenix in Broek op Langedijk in klas 6a De Adelaar. 

De assistenten in de klas zijn Noortje en Myra.'