Zilveren beloning voor turnster Daniek van der Helm.
Zilveren beloning voor turnster Daniek van der Helm. (Foto: aangeleverd)

Zilveren beloning turnster Daniek van der Helm

Sport

Afgelopen weekend vond het Regiokampioenschap turnen van de midden- en bovenbouw plaats in Amsterdam. Dit was landelijk gezien het hoogst haalbare toernooi voor de vierde en vijfde divisie. In alle categorieën hadden 24 turnsters van vele clubs zich gekwalificeerd, waaronder ook vier meisjes van Turn Totaal Langedijk. 

Zaterdag ging de middenbouw als eerste van start, waarbij TTL’er Saar Vestering uitkwam in niveau 4. Op balk had zij het vierde cijfer van de wedstrijd en ook haar vloer was heel goed. De concurrentie was echter ook sterk en de scores zaten dicht bij elkaar. Ze heeft gestreden voor wat ze waard was en aan het eind van haar vierkamp noteerde ze allround een 16e plaats. 

Clubgenootje Fem van Gennip kwam uit in niveau 5. Ze turnde ontzettend stabiel en netjes met het allerhoogste cijfer van de wedstrijd op brug en een fraaie derde plek op de evenwichtsbalk. Fem leverde met een allround vijfde eindpositie een zeer mooie prestatie af.

Op zondag kwam de bovenbouw aan bod. Jeugdturnster Famke Derksen draaide in de vierde divisie een hele goede meerkamp waar ze na vier toestellen allround op een zeer fraaie 6e belandde. Zowel op brug, balk als vloer noteerde zij de vierde score.

Het beste resultaat werd voor het laatst bewaard. Tijdens de afsluitende wedstrijd trad Daniek van der Helm aan bij de junioren in de vijfde divisie. Ze liet een zeer stabiele meerkamp zien. Als slot van dit mooie sportweekend mocht Daniek - voor haar geheel onverwachts - het zilver in ontvangst nemen. Kijk voor meer nieuws op www.turntotaallangedijk.nl.