TV Tulp wil graag padelbanen aanleggen aan de kant van de voetbalvelden. De omwonenden rechts van het tennispark zien dit niet zitten.
TV Tulp wil graag padelbanen aanleggen aan de kant van de voetbalvelden. De omwonenden rechts van het tennispark zien dit niet zitten. (Foto: Google Maps)

Petitie tegen padelbanen TV Tulp

Nieuws

OUDKARSPEL - De geplande aanleg van een aantal padelbanen bij TV Tulp in Oudkarspel, zorgt - nog voor de vergunning officieel is aangevraagd - voor ophef onder de omwonenden van met name de Nijverheidstraat. 

In een brief verstuurd onder omwonenden van de tennisvereniging werd uitgelegd waarin de grootste ongerustheid zat.  Zo is men met name bang voor een toename van parkeeroverlast en voor het lawaai dat de sport padel met zich meebrengt. Nu is men daar wel wat gewend, het tennispark ligt er tenslotte al vanaf 1 april 1990 en er wordt enthousiast gebruik gemaakt door liefhebbers van de tennissport.  Het geluid van het padelspel is echter van een andere orde, zo beweren de bezwaarmakers. 

In hun brief, waarin men wordt opgeroepen een handtekening te plaatsen als protest, schrijven de ongeruste buurtbewoners: ‘De toegestane afstand tussen de banen en bewoond gebied is op dit moment voor tennis vijftig meter, en voor padel is dat 210 meter. In Frankrijk is dit al op 500 meter gesteld.’ Volgens hen staan er meer dan vijftig woningen binnen de door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) geadviseerde afstand. De mogelijkheid van het aanleggen van een geluidsmuur wijzen zij af, omdat ‘dit het uitzicht ontneemt en de rustige uitstraling van de wijk weghaalt.’

Een woordvoerder van TV Tulp is blij dat de gemeente inmiddels contact heeft gehad met de omwonenden van het tennispark, zodat eventuele onrust kan worden weggenomen. Maar de tennisvereniging geeft wel aan verbaasd te zijn over allee ophef omdat ‘er meer dan voldoende parkeerruimte aan de zijkant aanwezig is, naast Sportcentrum Langedijk en de voetbalvelden van DTS, en eventuele padelbanen zullen worden aangelegd aan de kant van dezelfde voetbalvelden, zodat de overlast zo veel mogelijk kan worden beperkt. Bovenal is de padelsport heel populair en zullen deze banen voor een welkome aanvulling zorgen voor ons tennispark. We hopen hiermee te voorzien in een grote vraag in Dijk en Waard.’

De gemeente laat weten de vergunningaanvraag van TV Tulp graag tegemoet te zien en zal te zijner tijd, zo nodig uitgebreid met alle partijen in gesprek gaan. Wethouder John Does geeft aan sowieso te zullen reageren op de bezwaren die zijn gedaan in de petitie. “In ieder geval wordt de petitie zeer serieus genomen en de bezwaren worden betrokken in de beoordeling als TV Tulp een verzoek voor padelbanen bij de gemeente indient.”