Zondag is het weer zo ver: de Langedijker Run voor het goede doel!
Zondag is het weer zo ver: de Langedijker Run voor het goede doel! (Foto: aangeleverd)

De Langedijker Run weer van start

LANGEDIJK - Zondag klinkt het startschot van De Langedijker Run, te beginnen met de Kidsrun om 13.00 uur. Het belooft een warme dag te worden, maar hier heeft de organisatie rekening mee gehouden.

“Wwe hebben voldoende waterpunten langs het parcours en we krijgen versterking van de brandweer die deelnemers op een frisse douche trakteert”, zegt medeorganisator Ton Horseling. Aan voorgaande edities van het evenement deden ongeveer 700 enthousiaste lopers deel. “En dat is fantastisch, zeker als je bedenkt dat mensen de keuze hebben uit een steeds ruimer aanbod van regionale hardloopwedstrijden. We doen dan ook ons uiterste best om onderscheidend te zijn en jong en oud wat unieks te bieden.” Zo ging het parcours in 2019 dwars door Kramers' zuurkoolfabriek aan de Voorbruggracht. "Dit keer lopen we over het Wijndomein De Koen in Zuid-Scharwoude dat via een ponton in de sloot te bereiken is, dit zorgt voor een leuke afwisseling in de route”. Daarnaast wordt net als voorgaande jaren gerekend op een groot deelnemersveld aan de Lief Langedijk Kidsrun over 800 of 1200 meter en wordt de 5 kilometer Business Run gehouden waarbij teams strijden om De Gouden Klinker wisseltrofee.

Het inschrijfgeld wordt geschonken aan Stichting De Kanjerketting en het Hospice Schagen, zij zetten zich elk op hun eigen wijze in voor mensen met kanker en hun directe naasten. “Hierdoor zien we een grote betrokkenheid van deelnemers in alle leeftijdscategorieën en ook van de gemeente”, aldus Ton. “Iedereen kent immers wel iemand in zijn omgeving die door kanker is getroffen.” 

Het evenement wordt rond 16.00 uur afgesloten met een prijsuitreiking en borrel bij Restaurant De Burg aan de Dorpsstraat 571. Inschrijven kan zondag van 10.00 tot 12.00 uur op voornoemd adres.