Recreatief zaalvoetbal in Heerhugowaard.
Recreatief zaalvoetbal in Heerhugowaard. (Foto: Archief)

Zaalvoetbal: Beslissingen Poule B vallen pas in de laatste speelronde

Nieuws

HEERHUGOWAARD - De wedstrijden in de voorlaatste speelronde in de Jos Kamp AssurantiĆ«n-cup (poule B) hebben geen beslissingen gebracht en dat betekent dat de kampioen en de tweede degradant pas na de laatste speelronde bekend zijn. De topper tussen koploper FC Atlas en debestevergelijkingssites.nl leverde een 5-4 overwinning op voor debestevergelijkingssites.nl, dat hierdoor met een voorsprong van twee punten de laatste ronde ingaat. ZVV De Draai / D&D The Facility Group staat na een 2-0 nederlaag tegen NVDB op de voorlaatste plaats, maar heeft handhaving nog in eigen hand. 

Koploper FC Atlas begon uitstekend tegen debestevergelijkingssites.nl en nam al snel een 3-1 voorsprong. Debestevergelijkingssites.nl kwam echter sterk terug en kwam door Amir Molkerai op voorsprong (4-3). De koploper wist echter een man meer situatie goed uit te buiten, maar kwam toch weer in de problemen toen het in de slotfase zelf ook twee minuten met een man minder moest spelen. Arsalan Siyar buitte de overtalsituatie goed uit, waardoor debestevergelijkingssites.nl de beste papieren heeft voor het binnenhalen van de titel. 

Zonneveld Elektro won in een degradatieduel met 5-2 van Van Dijk Borstelwerken.nl en is dichtbij handhaving. Ondanks de nederlaag heeft Van Dijk ook alles nog in eigen hand. Chelsea is definitief uit degradatiezorgen (en staat nu zelfs in de middenmoot!) na een 6-2 overwinning op het reeds gedegradeerde MEUBELZORG. Yorick Gordijn was de grote man bij Chelsea, hij scoorde drie keer. 

ZVV De Draai / D&B The Facility Group staat na een 2-0 nederlaag tegen middenmoter NVDB op de voorlaatste plaats, maar kan in de laatste ronde ook nog op eigen kracht degradatie ontlopen. Het zal dan waarschijnlijk wel moeten winnen van Zonneveld Elektro. De subtoppers Tips Thailand en Adviesgroep het Raadhuis maakten er een spannende wedstrijd van die in 2-2 eindigde. Sander Hillegers nam hierbij beide doelpunten van Tips Thailand voor zijn rekening. 

Ook de laatste wedstrijd van de avond eindigde in een gelijkspel. Jos Kamp Assurantien speelde 1-1 tegen Groot in Kluswerk. Door dit ene punt staat Groot in Kluswerk vanwege een beter doelsaldo op de tiende plaats en deze plek is na de de laatste speelronde voldoende voor handhaving.

Kijk voor alle uitslagen en standen op www.recreatievoetbal.nl.