Blindenvoetbal: de jeugd ervaart hoe het is om te sporten zonder goed zicht. Op gehoor werd er gevoetbald (in de bal zit een belletje).
Blindenvoetbal: de jeugd ervaart hoe het is om te sporten zonder goed zicht. Op gehoor werd er gevoetbald (in de bal zit een belletje). (Foto: Aangeleverd)

Bijzondere Open Club-familiedag bij SVW '27

HEERHUGOWAARD - Voetbalvereniging SVW '27 organiseerde zondag 4 juni een familiedag als afsluiting van het seizoen. Vanuit het Open Club-initiatief waren er deze dag diverse activiteiten op poten gezet voor jong en oud. 

De ochtend begon zonnig met om 09.30 uur het ouder-kind voetbal, waarbij jeugdteams het mochten opnemen tegen hun ouders. Hierna volgde een strijd om de penaltybokaal per leeftijdscategorie. Op het kunstgrasveld waren veel activiteiten waar iedereen vrijblijvend aan kon deelnemen: bubbelvoetbal, levend tafelvoetbal, voetbaldarts, snelheidsschieten, doelschieten en blindenvoetbal. Met een volle stempelkaart verdienden de kinderen een suikerspin en limonade. De kampioenen van dit seizoen werden gehuldigd door de burgemeester en wethouder Fred Ruiten.

Open houding

Bijzonder aan de familiedag was de open, maatschappelijke houding van voetbalvereniging SVW’27 naar de omgeving. Verantwoordelijke voor het programma, Ed Veldhuisen, heeft met zorg het activiteitenaanbod zo uitgedacht dat niet alleen de leden van de vereniging konden deelnemen aan de familiedag, maar ook omwonenden en andere geïnteresseerden. 

Living Lab

Ook het Living Lab was zichtbaar aanwezig. Onder leiding van Jack Contze (SVW'27) en Renate Robert (Horizon College) presenteerden de studenten van de opleiding Sociaal Werk aan de burgemeester en wethouder de stappen die zij genomen hebben afgelopen periode. Ook Jelle Zuidam (Sport-Z), Linda Munster (MET Dijk en Waard) en Jasmijn van Vliet (Heerhugowaard Sport) deelden hun positieve ervaringen met betrekking tot het Open Sportpark bij SVW'27.

Burgemeester en wethouder krijgen uitleg over het fenomeen Living Lab.