Wethouder John Does verzorgde met leerlingen van de Pater Jan Smitschool het officiële gedeelte.
Wethouder John Does verzorgde met leerlingen van de Pater Jan Smitschool het officiële gedeelte. (Foto: AG Heeremans Photography)

Nieuwe Hugo-Oord krijgt centrale plek

Vervolg van de voorpagina

"Daarnaast kunnen we bij Pieter Raat vertrouwen op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zorgtechnologie, domotica en het monitoren van onze bewoners. Uiteraard altijd in nauw overleg met de familie." Ook om de zorgvilla's heen wordt het prettig vertoeven in een uitnodigende, parkachtige sfeer. Naast de twee zorgvilla's bouwen AIG Care & Living en Woonwaard respectievelijk 42 commerciële en 34 sociale huurappartementen op het terrein. Ook de bewoners van deze appartementen kunnen via Pieter Raat een beroep doen op de thuiszorg, huishoudelijke ondersteuning, welzijn- en dagbestedingsactiviteiten, alarmering en maaltijdservice. Ook zij worden actief betrokken bij het levendig en leefbaar houden van de buurt.

Vrijwilligers

Paul Jeroen: "Wij willen graag met omwonenden in gesprek over wat we voor elkaar kunnen betekenen. Bij het nieuwe Hugo-Oord hebben we straks alle voorzieningen in de buurt: winkels, de kerk, verenigingen. Bij het naastgelegen woonzorgcentrum Hugo-Waard hebben we sinds twee jaar een beweegtuin waar jong en ouder elkaar kan ontmoeten. Wij zetten onze deuren graag open en organiseren koffie-ochtenden en de jaarlijkse buurtbarbecue. Daarnaast bieden we allerlei creatieve, sportieve en culturele activiteiten aan waarbij senioren uit de buurt van harte welkom zijn." Vrijwilligers zijn in dit verhaal natuurlijk een onmisbare schakel. Paul Jeroen: "Zij ondersteunen onze medewerkers en cliënten en helpen regelmatig bij welzijnsactiviteiten. Ze brengen maaltijden rond, maken een wandeling met een bewoner, spelen een spelletje en doen nog zoveel meer. Zij zorgen voor de kers op de taart. Woon je in de buurt van het nieuwe Hugo-Oord en wil je het verschil maken voor een ander? Neem dan contact met ons op." 


Het nieuwe Hugo-Oord wordt naar verwachting na de bouwvak van 2024 opgeleverd. Meer weten over de zorgvilla's, vrijwilliger worden of gedachten uitwisselen over sociale inclusie? Neem dan contact op met Paul Jeroen Verkade via pj.verkade@dprs.nl.

De leerlingen van de Pater JanSmitschool zijn blij met hun nieuwe buren: de senioren die in het nieuwe Hugo-Oord komen wonen.
Proost op het nieuwe Hugo-Oord, met vlnr. ...., wethouder John Does en Gabriele Kasten en Paul Jeroen Verkade van Pieter Raat.