Er viel heel wat rommel op te vissen uit de wateren.
Er viel heel wat rommel op te vissen uit de wateren. (Foto: Aangeleverd)

Plastic soep-vissen met Rotary, zon en Zeekadetten

Nieuws

DIJK EN WAARD - Rotary Club Heerhugowaard-Langedijk heeft in samenwerking met het Zeekadettenkorps Heerhugowaard en het korps van Alkmaar en Den Helder een mooie bijdrage kunnen leveren aan het opschonen van de prachtige oevers van het Alkmaardermeer. Zaterdag 20 mei werd, onder toeziend oog van commandant Wijnand Kramer van het zeekadettenkorps Heerhugowaard en Dirk Witte, inkomend voorzitter van Rotary Club Heerhugowaard Langedijk, plastic en andere afval uit het water gevist. 

Zo’n 28 leden van de Rotary Club kwamen bijeen aan boord van de Abel Tasman, het opleidingsschip van de Zeekadetten dat voor anker lag op het Alkmaardermeer. “Dit mooie initiatief is ontstaan toen Rotary Club Heerhugowaard-Langedijk gevraagd werd om de aanschaf van nieuwe riemen en dollen voor de vletten van het zeekadettenkorps te sponsoren”, vertelt Vincent Vermeulen van Rotary Club Heerhugowaard-Langedijk. Voordat men in de vletten stapte en het water opging, overhandigde Dirk Witte namens de Rotary Club de nieuwe riemen en dollen formeel aan Wijnand Kramer.


Dirk Witte (r) van de Rotary overhandigt de nieuwe riemen en dollen aan Wijnand Kramer van Zeekadettenkorps HHW. (Foto: Aangeleverd)

Broodjes en soep

De nieuwe riemen en dollen werden direct goed ingezet. Vincent: “De zeekadetten hebben geroeid of hun leven ervan af hing en samen met de Rotary-leden speurden ze de oevers af op zoek naar plastic en andere rommel die niet in onze wateren thuishoort. De ‘vangst’ was aanzienlijk! Na het harde werken kon genoten worden een welverdiende maaltijd, bestaande uit broodjes en soep (géén plastic soep!) die door de keukenbrigade van de zeekadetten was geregeld. En zo werd een prachtig initiatief passend afgesloten.”