De fietsploeg maakt zich op voor een trip naar Winterberg in Duitsland.
De fietsploeg maakt zich op voor een trip naar Winterberg in Duitsland. (Foto: AG Heeremans Photography)

'Ik vind het heerlijk om met de ploeg op pad te gaan'

Vervolg van de voorpagina

"Met zijn tweetjes. Dus ik heb ‘m toch gehaald. Dit jaar gaan we in september met de hele ploeg vier dagen naar België, om daar samen kilometers te maken en de nieuwe mensen te leren kennen. We zijn net één grote familie.''

Je kan meer dan je denkt 

René Kos heeft in het verleden samen met zijn vader grote fietstochten gereden door landen als Duitsland, België en Frankrijk. "Dat waren geweldig tijden! Altijd samen. Helaas is mijn vader overleden en daarom ben ik in 2019 lid geworden van de fietsploeg. Zo kan ik blijven fietsen en mijn contacten uitbreiden. Ik vind het heerlijk om met de ploeg op pad te gaan. En ik vind het fijn om een vast maatje te hebben. Ik ben ook steeds sterker geworden en verbaas me nog weleens wat ik eigenlijk kan. Maar ik train dan ook regelmatig. Deze ploeg is voor mij een groot avontuur.’’ 

Met prepensioen 

Marcel van Diepen is een van de enthousiaste vrijwilligers die betrokken is bij Voel je top!. "Ik ben lid geworden van de fietsploeg toen ik met prepensioen ging. Ik fietste zelf al, vaak samen met mijn dochter, maar het is ook heel leuk om met deze ploeg op pad te gaan. Het is fantastisch hoe we met elkaar omgaan. We leren veel van elkaar. Cliënten en vrijwilligers komen uit verschillende regio’s en bepalen zelf hoe de voorbereiding eruitziet. Een keer in de maand houden we een gezamenlijke toertocht en ontmoeten we elkaar bijvoorbeeld tijdens een lunch. In de wintermaanden zijn er clinics, bijvoorbeeld over gezonde voeding of hoe je je fiets goed onderhoudt. Ik kijk alweer uit naar ons volgende avontuur.” 

Elkaar stimuleren

Het jaar 2023 draait om (verder) verkennen, ontmoeten en fietsen. Titia: "Fietsmaatjes vinden elkaar, er wordt gezamenlijk getraind en er worden clinics georganiseerd. Zit het soms even tegen? Dan is elkaar stimuleren het sleutelwoord."

Sponsors

"Volgend jaar staat in het teken van gerichter en intensiever trainen voor onze nieuwe uitdaging. Dan zal het ook helder worden hoeveel cliënten en hun fietsmaatjes daadwerkelijk met ons afreizen en wordt met elkaar veel aandacht besteed aan de zoektocht naar sponsors.”

Meer weten over de fietsgroep, vrijwilliger of deelnemer worden? Kijk op www.voeljetop.st-er.nl. Spontane bijdragen voor het nieuw te behalen doel zijn altijd van harte welkom. Rekeningnummer: NL74 RABO 0327 2020 33 ten name van Voel je top.

Cliënten Pavel de Ruijter en René Kos en vrijwilliger Marcel van Diepen halen veel voldoening uit het fietsen met de ploeg.